Monchoutaart met Licor 43 en passievruchten

  • Geplaatst op 17-03-2011

Deel dit recept

Ingrediënten
16 Oreo-koekje75 gram gesmolten roomboter1/4 liter slagroom2 zakjes vanillesuiker4 blaadjes witte gelatine1 dl volle melk400 gram Monchou300 gram witte chocolade6 eetlepels Licor 433 rijpe passievruchten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bekleed een springvorm met plastic folie. Breek de koekjes in stukjes, doe deze met de roomboter in de keukenmachine en maal er een kruimelig deeg van. Druk dit gelijkmatig uit in de springvorm en zet die in de koelkast.Klop de slagroom stijf met vanillesuiker.Week de gelatine in koud water.Verwarm de melk en laat de witte chocolade erin smelten. Neem de pan van het vuur zodra de chocolade gesmolten is en roer dan d uitgeknepen gelatineblaadjes dor. Roer er vervolgens de Monchou en Licor 43 door. Spatel er de slagroom door zodra de roomkaasmassa stevig begint te worden en schep de massa dan op de koekjesbodem. Zet de taart a 4 uur in de koelkast en verwijder dan de vorm en het folie en zet de taart op een schaal.Snijd de passievruchten open en schep het vruchtvlees op de taart en snijd die in punten.

Bron

Licor 43

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten