Licor Hachee

  • Geplaatst op 17-03-2011

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram Hacheevlees (rund of paard)40 gram boter1 grote ui300 gram zuurkool30 gram bloem5 eetlepels Licor 431 eetlepel tomatenpuree1 deciliter bouillon1 tomaat1 theelepel tijm 1 theelepel oregano 1 eetlepel paneermeel1 eetlepel boter (gesmolten)50 gram parrano kaaszoutpeper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het vlees in kleine stukjes.Verhit de boter en fruit hierin de gesnipperde ui. Voeg dan het met peper en zout bestrooide vlees toe en laat alles mooi goudbruin bakken. Strooi de bloem erover en roer deze goed door de boter, zodat de bloem er geheel in opgenomen wordt. Voeg de Licor 43 toe, roer de tomatenpuree erdoor en giet de bouillon erbij. Laat het gerecht met het deksel op de pan heel zacht sudderen. Voeg indien nodig nog wat vocht toe. Schep het vlees af en toe om en leg na 2 uur het vlees zonder stoofvocht in een ovenschotel. Leg hierop de gekookte zuurkool zonder vocht, in schijven gesneden tomaten en bestrooi deze met tijm en oregano. Vermeng het paneermeel met de kaas en strooi dit over de vleesschotel. Giet er de gesmolten boter overheen en laat het gerecht 10 minuten op 275 graden C, gasoven stand 5, gratineren. Serveer het stoofvocht er apart bij. Je kunt hierbij aardappel puree gebruiken.

Bron

Licor 43

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten