1. Home
  2. Recepten
  3. Saus
  4. Broodpudding met Licor 43 saus

Broodpudding met Licor 43 saus

  •  ,
  • Geplaatst op 17-03-2011

Ingrediënten


100 gram oud brood zonder korst
Dit eten we HEEEEEL graag met onze eetclub bestaande uit 4 nationaliteiten: Italianen, Javanen, Duitsers en Hollanders...En, oh ja, onze Spaanse jongen Licor 43 niet te vergeten!

400 ml melk
100 gr suiker
50 gram rozijnen
bloem (bestrooien)
15 gram boter + in te vetten
geraspte schil ve citroen
1 ei
1 eidooier

Saus 43:

400 ml melk
100 ml Licor 43
5 eidooiers
120 gr suiker



Broodpudding met Licor 43 saus
Broodpudding met Licor 43 saus
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 160 gr.

Brood in stukjes in een kom doen. Melk koken, vh vuur af en de suiker erbij doen. Giet de melk over het brood en laat afkoelen.

Overgiet de rozijnen met heet water, 15 minuten laten weken en laat ze vervolgens uitlekken. Dep ze droog en bestrooi licht met bloem.

Vet 1-persoonsvormpjes in met boter en bestrooi deze met suiker. Druk het geweekte brood door een zeef in een kom en roer rozijnen, citroen, ei en eidooier erdoor. Mengsel in de vormpjes scheppen en deze driekwart vullen. De bovenkant met boter bestrijken en 20 min in de oven. Vervolgens de temperatuur naar 180 zetten en nog 10 minuten in de oven laten staan.

Puddinkjes af laten koelen en vervolgens de 43 saus maken:

Melk ad kook brengen en van het vuur halen. Eidooier s met suiker en Licor 43 in een kom luchtig kloppen. In een dun straaltje de hete melk erbij doen. Zet de kom op een pan met een laagje zacht kokend water en klop met een houten lepel tot de saus dik wordt. Giet de saus door een zeef en laat afkoelen.

Samen met cakejes serveren: Buon apetito!

Bron

Licor 43



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top