Oma louises havermout met geraspte appel
- Ontbijt
- 10-20 min.
- Geplaatst op 17-03-2011
Met het havermoutrecept van mijn grootmoeder begin je naar mijn idee de dag met een smakelijk en gezond ontbijt, en dat werd van harte betaamd. Ik geef toe dat ik zo nu en dan havermout voor het avondeten klaarmaak, vooral wanneer ik alleen ben en er in de koelkast niet veel te kiezen valt.
Ingrediënten 2 personen
1 kop ouderwetse havermout2,3 kop water
snuf zout
1 middelgrote appel, grof geraspt
halve theelepel citroenrasp
een derde kop volle melk
halve theelepel boter
bruine suiker of ahornsiroop
Voorbereiding
Meng de havermout met het water en zout. Breng aan de kook.
Bereidingswijze
Voeg appel en citroensap toe en laat onder zo nu en dan roeren 5 minuten koken.
Serveertip
Voeg als laatste de melk en boter toe. Roer alles goed door. Dien onmiddelijk op met een schep bruine suiker of ahornsiroop
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties