Oma louises havermout met geraspte appel

  • Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-03-2011

Met het havermoutrecept van mijn grootmoeder begin je naar mijn idee de dag met een smakelijk en gezond ontbijt, en dat werd van harte betaamd. Ik geef toe dat ik zo nu en dan havermout voor het avondeten klaarmaak, vooral wanneer ik alleen ben en er in de koelkast niet veel te kiezen valt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 kop ouderwetse havermout
2,3 kop water
snuf zout
1 middelgrote appel, grof geraspt
halve theelepel citroenrasp
een derde kop volle melk
halve theelepel boter
bruine suiker of ahornsiroop
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng de havermout met het water en zout. Breng aan de kook.

Bereidingswijze

Voeg appel en citroensap toe en laat onder zo nu en dan roeren 5 minuten koken.

Serveertip

Voeg als laatste de melk en boter toe. Roer alles goed door. Dien onmiddelijk op met een schep bruine suiker of ahornsiroop

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten