New york cheesecake - de lekkerste cheesecake die er is!-

  • Amerikaans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-03-2011
  • New york cheesecake - de lekkerste cheesecake die er is!-

    New york cheesecake - de lekkerste cheesecake die er is!-

    New york cheesecake - de lekkerste cheesecake die er is!-

De lekkerste cheesecake die er is! Als ik deze taart serveer, wil men gegarandeerd het recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
De bodem:
200 gram theebiscuitjes
80 gr. boter

De vulling:
6 bakjes roomkaas
2 eetlepels bloem
200 gr suiker
1 vanillestokje
4 eieren en 2 eidooiers
200 gr creme fraiche
rasp van een gewassen citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
26 cm doorsnee taartvorm, oven, keukenmachine, bakpapier en veel geduld ;-)

Voorbereiding

Bekleed de bodem van je taartvorm met bakpapier. Knip stroken bakpapier af en bekleed daarmee de rand van je taartvorm. Plak de rand met wat boter vast. (de rand van je bakblik is nu zo`n 5 cm hoger dan die eigenlijk was)
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Maal de koekjes in een keukenmachine fijn.

Bereidingswijze

Voeg de gesmolten boter toe aan de gemalen koekjes. Goed roeren en in de taartvorm doen. Druk goed aan met een houten lepel. Zet 10 à 15 minuten in de oven.
Haal uit de oven en zet de oven nu op 200 graden.

Klop de bakjes roomkaas doorelkaar en voeg 1 voor 1 de overige ingrediënten toe. Klop steeds maar even met het nieuwe ingrediënt erbij.
Let op de juiste volgorde!
Eerst de suiker, dan de bloem, citroenrasp, vanille en dan 1 voor 1 de eieren en daarna de eidooiers. Voeg als laatste de creme fraiche erdoor en zorg ervoor dat je heel kort nog doorklopt.

Schenk het mengsel in de taartvorm, zet in de oven gedurende 15 min op 200 graden.
Zet vervolgens de oven op 100 graden en laat de taart er 1 uur instaan. Daarna zet je de oven uit en laat je de taart nog 1 uur in de oven staan met de deur op een kier (stop er een theedoek oid tussen)

Dan de taart pas uit de oven, goed af laten koelen. Minimaal 12 uur later zijn de smaken op zijn best! Dus het handigst is de taart 1 dag van te voren te maken.
(het duurt even, maar dan heb je een heerlijke taart!)

Bron

Keda Black - Echte cheesecakes

Serveertip

Topping: eventueel vers fruit zoals aardbeien of frambozen erop

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

CookieCook avatar
CookieCook 23-10-2013

Hoeveel gram houdt 1 bakje roomkaas in? Omdat er alleen aantal 6 bakjes roomkaas staat. Hoeveel gram roomkaas moet er in totaal in?

pwiggers avatar
pwiggers 08-10-2013

De cheesecake afgelopen weekend gebakken. De 15 minuten op 200 graden heb ik met 5 minuten verlengd en 1 uur op 100 graden met 10 minuten verlengd. De taart zag er schitterend uit, maar ik vond het zelf toch nog wat te zacht. Volgende keer gaat de taart wel langer in de oven. De smaak was prima!

ChefCJ avatar
ChefCJ 17-07-2013

Meggarecept! Ik kreeg veel complimenten! Nu heb ik 2 kleine gemaakt met hetzelfde beslag, 2 springvormen van 20cm doorsnede. Hiervoor heb ik 50% meer koek en boter nodig. Staan nu in de oven. Heb bij 1 cheesecake bij het vullen halverwege druppeltjes (niet teveel) van die aardbijensaus van Hero toegevoegd. Bedankt!

dinekeruit avatar
dinekeruit 12-07-2013

Ik ben ook wel benieuwd of je inderdaad 1200 gram roomkaas nodig hebt? Wie weet dat?

LindaB1 avatar
LindaB1 20-03-2013

Moet er dan 1200gr. platte kaas in!?! En wat zijn theebiscuitjes?

melekld avatar
melekld 03-08-2012

waarvoor dank

fleurjosephine avatar
fleurjosephine 03-08-2012

Op verzoek van melekld is de foto weer verwijderd.

fleurjosephine avatar
fleurjosephine 27-07-2012

Hoi, ik heb die tweede foto erbij gezet. Normaal krijgt de plaatser een berichtje en wordt om goedkeuring gevraagd maar omdat ik webredactie ben komt ie er direct bij te staan. Hoop dat dat ok is. De bordjes zijn van de Action en ze zijn nog steeds te koop!

melekld avatar
melekld 24-10-2011

Hoi Dedelesi, Geen idee! Die 2e foto heb ik niet geupload... Ik weet niet waarom er toestemming voor is gegeven om dat bij mijn recept toe te voegen, maar de foto is niet van mij... Dat soort bordjes zie ik wel vaak bij e Blokker liggen, dus wie weet?! Succes!

DedeLesi avatar
DedeLesi 18-10-2011

Deze ga ik zeker uitproberen! Maar even een ander vraagje... Waar heb je die geweldige gebaksbordjes vandaan?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten