Zeewolf met parmaham en oesterzwammen in balsamicosaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-03-2011
  • Zeewolf met parmaham en oesterzwammen in balsamicosaus

    Zeewolf met parmaham en oesterzwammen in balsamicosaus

    Zeewolf met parmaham en oesterzwammen in balsamicosaus

Overheerlijke vis met een verrukkelijke saus. Echt een feestelijk gerecht dat in korte tijd klaar is.
Wij gaven een etentje en dit viel bij iedereen heel erg in de smaak.
( 380 kcal - vet 24g - eiwit 38 g - koolhydraten 4 g )

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stukken zeewolffilet van plm. 125 gram of 4 stukken kabeljauwhaasje -
200 gram oesterzwammen -
4 bosuitjes -
4 plakken Parmaham -
20 gram boter -
4 eetlepels balsamico-azijn -
200 ml kookroom of room culinair -
peper, zout -
1/2 visbouillontablet -
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan
eventueel cocktailprikkers

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 80 graden.
Veeg de paddenstoelen met een stuk keukenpapier schoon en snij ze in repen.
Maak de bosuitjes schoon en snij ze in ringetjes.
Snij de vis zo dat je per persoon 2 stukken vis hebt.
Kruid de vis met peper en weinig zout en wikkel de stukken vis in een halve plak Parmaham.
Steek de ham eventueel met een cocktailprikker vast (als je begint met bakken bij de naad van de ham, dan heb je geen prikker nodig!).

Bereidingswijze

Verhit de boter in de koekenpan en bak de vis hierin op middelmatig vuur aan elke kant plm. 3 minuten. Schep de vis in een schaal en zet deze in de voorverwarmde oven.
Doe eventueel nog wat boter in de pan en bak hierin de paddenstoelen al omscheppend plm. 3 minuten. Voeg de bos-uitjes toe en bak ze 2 minuten mee.
Schep de paddenstoelen en de bosuitjes op de vis. Roer de balsamicoazijn door het bakvet. Laat even doorkoken. Schenk de room erbij en breng alles aan de kook. Breng de saus op smaak met de verkruimelde visbouillontablet (of kruiden- of groentebouillon) en wat peper.
Schenk de saus over de vis.

Bron

Paddestoelen, uitg.v.AH 2002

Serveertip

Lekker met rijst, peultjes en worteltjes.
Ook lekker met gebakken aardappelen.

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 17-11-2015

Petra, weer zo'n heerlijk recept en lekker gemakkelijk! Lieve groet Cecile

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 30-01-2012

ja hoor, ga ik maken, dank je wel, Roger

alidada avatar
alidada 20-03-2011

Prachtig gerecht,mooie foto! Het staat bij mijn favorieten. Groetjes, Louise

adeline43 avatar
adeline43 17-03-2011

wij gaan de laatste tijd wat meer vis eten en jij hebt van die heerlijke recepten, deze gaat dus ook weer mee.Natuurlijk laat ik je weten hoe het heeft gesmaakt, bedankt.Groetjes, Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten