kruidige runderstoofschotel

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.

een heerlijk kruidig gerecht dat voor veel mensen te bereiden is en een dag van tevoren gedeeltelijk al kan worden klaar gemaakt. Het is wel kruidig maar zeker niet scherp.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kilo riblappen, 2 pakjes boemboe smoorvlees, een bouillonblokje 3 uien, 2 winterwortels, 2 preistengels, een glas rode wijn en een plakje kruidkoek. Aardappels en/of zilvervliesrijst.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote stoofpan en braadpan

Voorbereiding

Een dag van tevoren de riblappen in stukjes snijden en braden in een beetje boter. 1 ui erbij in stukjes en als die glazig wordt de 2 pakjes boemboe erbij. Dit door elkaar roeren en 5 minuten laten pruttelen. Dan een halve liter kokend water erbij en een verkruimeld bouillonblokje. Dit goed omroeren en 1 1/2 uur laten pruttelen. Daarna af laten koelen en een nachtje in de koelkast zetten

Bereidingswijze

Pak de pan met vlees uit de koelkast en zet deze op een zacht vuur. Als het eenmaal kookt ruikt het al heerlijk, maar je zal zien dat het geheel erg dunnig ziet. Maak je geen zorgen want we zijn nog niet klaar. Eerst laten we het vlees nog een uurtje pruttelen en heb je nog even tijd om je gasten te vermaken. Daarna kom je terug in de keuken en snijd 2 uien in stukjes en schrapt de winterwortels. Snijd die in niet te smalle plakjes die je dan weer halveert. Doe een beetje olijfolie in een braadpan en roerbak daar de uien en de plakjes wortel zo`n 5 minuten in. Doe ze daarna bij het vlees in de pan. Zet met deze tijd ook je aardappels of zilvervliesrijst op. Net wat je lekker vind. Snijd nu de preistengels in halve ringen en spoel ze in een vergiet af. Je hoeft het niet heel goed uit te laten lekken want een beetje vocht is niet erg bij het volgende. Doe de gewassen prei in de braadpan waar je net de ui en de wortel in hebt gehad. Giet over de prei het glas rode wijn leeg en breng dit aan de kook. Roer dan nog even om en laat het met een deksel erop een kwartiertje stoven. Als je de deksel eraf haalt zie je dat alle wijn is opgenomen door de prei. Doe de gestoofde prei in de pan met vlees en roer goed om. Verkruimel nu het plakje kruidkoek boven de pan met vlees en roer het er goed doorheen. Nu weer aan de kook brengen en lekker laten pruttelen. Je merkt dat het nu een stevige stoofpot geworden is. Nu nog even een kwartiertje laten stoven en dan is het klaar.

Bron

Een beetje van mezelf gecobineerd met een recept dat ik in een damesblad heb gelezen.

Serveertip

Zeer smakelijk met zowel zilvervliesrijst als gekookte aardappels.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

xxann avatar
xxann

Doorsturen

Home Recepten