Tonijntartaar met guacamole, kleine salade en limoen creme f

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2011
  • Tonijntartaar met guacamole, kleine salade en limoen creme f

    Tonijntartaar met guacamole, kleine salade en limoen creme f

    Tonijntartaar met guacamole, kleine salade en limoen creme f

Heerlijk voor of tussengerecht! Niet alleen een geweldige combinatie van smaken, ook nog een feest voor het oog. Onze gasten waren er stil van!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Rauwe tonijn
Olijfolie
Peterselie
Koriander
Kappertjes
Cornichons (kleine augurken)
Peper
Zout
Avocado
Citroensap
Groene en rode krulsla
Filodeeg
Truffelaardappel
Bieslook
Creme fraiche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ring om tonijntartaar / guacamole taartje mee te maken, tevens iets handigs om de massa een beetje aan te stampen. Frituurpan.

Bereidingswijze

Tonijntartaar
400 gram tonijn, 3 eetlepels olijfolie, halve eetlepel fijngehakte peterselie, halve eetlepel fijngehakte koriander, 1 eetlepel fijngehakte kappertjes, 1 eetlepel fijngehakte cornichons (kleine augurken).

Snijd de tonijn tot tartaar. Meng het met de overige ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.

Guacamole
1 rijpe avocado, citroensap van kwart citroen, half fijngehakt bosuitje, halve eetlepel fijngehakte peterselie, halve eetlepel fijngehakte koriander, 1 eetlepel crème fraîche

Snijd de avocado door langs de pit. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Hak het vruchtvlees fijn (eventueel in een keukenmachine) en besprenkel het met citroensap. Meng het met de overige ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.

Bron

Nieuws.nl

Serveertip

Opmaak
Groene en rode krulsla, 1 blad filodeeg, 1 truffelaardappel, 1 eetlepel fijngehakte bieslook, 2 eetlepels crème fraîche, rasp van een kwart limoen

Snijd het filodeeg in smalle reepjes en frituur deze reepjes kort op 180 graden celsius.
Meng het gefrituurde filodeeg met de gehakte bieslook en een klein beetje peper en zout.
Frituur vier dunne plakjes truffelaardappel kort op 160 graden celsius.
Meng de limoenrasp door de crème fraîche. Schep met een lepel 3 mooie kleine quenelles op ieder bord.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten