Linzensalade met feta
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
maaltijdsalade met linzen, knolselderij, paprika en feta
Ingrediënten 2 personen
blikje linzen (265 gr uitlekgewicht)1 rode en 1 gele paprika1 rode ui250 gr knolselderij schoongemaakt en in blokjes gesneden1 teentje knoflook1 eetlepel mosterd2 eetlepels balsamico-azijn2 ons feta100 gr rucola6 eetlepels olijfoliepeper en (vers gemalen) peper1 eetlepel italiaanse keukenkruidenscheutje sinaasappelsapVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 469,36 kcal |
Koolhydraten | 37,66 g |
Eiwitten | 26,13 g |
Vetten | 19,19 g |
Benodigdheden
ovenschaal
Voorbereiding
verwarm de oven voor op 200 gr
Bereidingswijze
Maak de paprika schoon en snij in grove stukken. Maak de ui schoon en snipper grof. Meng de paprika in de ovenschaal met de ui, fijngehakte knoflook, kruiden en 3 eetlepels olie. Rooster de gemengde groenten ca. 20 minuten in de hete oven, schep regelmatig om.Kook de blokjes knolselderij met scheutje sinaasappelsap en beetje zout in ca. 15 minuten gaar.Maak een dressing van de balsamico-azijn, mosterd, peper en zout en de resterende olijfolie. Meng de dressing met de geroosterde groenten. Voeg de uitgelekte linzen en de knolselderij eraan toe.Verdeel rucola over de borden. Schep de salade erop. Kruimel de feta en verdeel over de salade.
Bron
Allerhande (aangepast)
Serveertip
lekker met foccacia of donkerbruin brood en verse kruidenkaas