Linzensalade met feta

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Linzensalade met feta

    Linzensalade met feta

    Linzensalade met feta

maaltijdsalade met linzen, knolselderij, paprika en feta

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
blikje linzen (265 gr uitlekgewicht)1 rode en 1 gele paprika1 rode ui250 gr knolselderij schoongemaakt en in blokjes gesneden1 teentje knoflook1 eetlepel mosterd2 eetlepels balsamico-azijn2 ons feta100 gr rucola6 eetlepels olijfoliepeper en (vers gemalen) peper1 eetlepel italiaanse keukenkruidenscheutje sinaasappelsap
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 469,36 kcal
Koolhydraten 37,66 g
Eiwitten 26,13 g
Vetten 19,19 g
Benodigdheden

ovenschaal

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 200 gr

Bereidingswijze

Maak de paprika schoon en snij in grove stukken. Maak de ui schoon en snipper grof. Meng de paprika in de ovenschaal met de ui, fijngehakte knoflook, kruiden en 3 eetlepels olie. Rooster de gemengde groenten ca. 20 minuten in de hete oven, schep regelmatig om.Kook de blokjes knolselderij met scheutje sinaasappelsap en beetje zout in ca. 15 minuten gaar.Maak een dressing van de balsamico-azijn, mosterd, peper en zout en de resterende olijfolie. Meng de dressing met de geroosterde groenten. Voeg de uitgelekte linzen en de knolselderij eraan toe.Verdeel rucola over de borden. Schep de salade erop. Kruimel de feta en verdeel over de salade.

Bron

Allerhande (aangepast)

Serveertip

lekker met foccacia of donkerbruin brood en verse kruidenkaas

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

irisu avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten