1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Zalm
  6. Zalm met hete salade

Zalm met hete salade

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-03-2011

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels sojasaus
wasabi
3 eetlepels rijstazijn
3 eetlepels zonnebloemolie
4 stukken Alaska zalmfilet *
2 eetlepels sesamolie
300 g peultjes
1 bakje shiso purper, afgeknipt
blaadjes van 8 takjes kervel
50 g jonge bladsla



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng in een kommetje 1 eetlepel sojasaus, een mespunt wasabi, 1 eetlepel rijstazijn en 2 eetlepels zonnebloemolie. Bestrijk de stukken zalm met de marinade en laat deze 10-15 minuten intrekken. Klop in een ruime schaal voor de salade een dressing van 2 eetlepels rijstazijn met de resterende eetlepel zonnebloemolie, de sesamolie, 1 eetlepel sojasaus en naar smaak wasabi.


Leg de peultjes in een stoommand en stoom ze boven een laag kokend water in 10 minuten beetgaar. Laat ze even uitlekken en meng ze door de dressing in de schaal. Verhit een koekenpan zonder vet en bak de stukken zalm aan elke kant 2 minuten. Verdeel de peultjes over 4 borden en leg er een stuk zalm op. Meng de shiso, kervel en sla heel luchtig door de achtergebleven dressing in de schaal en verdeel dit over de zalm.

Serveertip

Lekker met Japanse rijst

Bron

Www.smaakmakend.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diederike


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diederike
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top