Spinaziesoep met ei en gehaktballetjes van eva
- Nederlands, Soep
- 10-20 min.
Dit lekkere soepje maakte Eva, ons nichtje, al een paar jaar geleden. Stond nog steeds niet op Smulweb en dat vond Eva niet leuk want ze vond de soep zo lekker. Dus bij deze de soep van Eva.
Ingrediënten 6 recipe.people
1 sjalotje1 eetlepel olie
450 gram diepvries spinazie (deelblokjes)
1 liter runderbouillon (van bouillontabletten)
1/8 liter slagroom
peper, zout, nootmuskaat
3 hardgekookte eieren
150 gram gehakt
Benodigdheden
staafmixerpan voor de soep
Voorbereiding
Kruid het gehakt met ½ theelepel peper, ½ theelepel zout en een mespunt nootmuskaat. Kneed het gehakt goed door elkaar. Maak hiervan kleine balletjes.
Pel en snipper het sjalotje. Verhit de olie in een pan en bak hierin het sjalotje glazig Voeg de spinazie toe en laat de spinazie - terwijl je steeds omschept - op een laag vuur ontdooien. Schenk er daarna al roerend de bouillon erbij
Bereidingswijze
Breng alles aan de kook. Doe de slagroom bij de soep. Pureer de soep met de staafmixer.
Doe de gehaktballetjes in de soep en kook deze plm. 10 minuten mee.
Pel de eieren en snij ze in partjes.
Doe de soep in borden of kommen en garneer de soep het ei.
Serveertip
Lekker dinersoepje.