Spinaziesoep met ei en gehaktballetjes van eva

  • Nederlands, Soep
  • 10-20 min.
  • Spinaziesoep met ei en gehaktballetjes van eva

    Spinaziesoep met ei en gehaktballetjes van eva

    Spinaziesoep met ei en gehaktballetjes van eva

Dit lekkere soepje maakte Eva, ons nichtje, al een paar jaar geleden. Stond nog steeds niet op Smulweb en dat vond Eva niet leuk want ze vond de soep zo lekker. Dus bij deze de soep van Eva.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
1 sjalotje
1 eetlepel olie
450 gram diepvries spinazie (deelblokjes)
1 liter runderbouillon (van bouillontabletten)
1/8 liter slagroom
peper, zout, nootmuskaat
3 hardgekookte eieren
150 gram gehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer
pan voor de soep

Voorbereiding

Kruid het gehakt met ½ theelepel peper, ½ theelepel zout en een mespunt nootmuskaat. Kneed het gehakt goed door elkaar. Maak hiervan kleine balletjes.
Pel en snipper het sjalotje. Verhit de olie in een pan en bak hierin het sjalotje glazig Voeg de spinazie toe en laat de spinazie - terwijl je steeds omschept - op een laag vuur ontdooien. Schenk er daarna al roerend de bouillon erbij

Bereidingswijze

Breng alles aan de kook. Doe de slagroom bij de soep. Pureer de soep met de staafmixer.
Doe de gehaktballetjes in de soep en kook deze plm. 10 minuten mee.
Pel de eieren en snij ze in partjes.
Doe de soep in borden of kommen en garneer de soep het ei.

Serveertip

Lekker dinersoepje.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten