Hartige taart of quiche met tomaten, kaas en basilicum

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2011
  • Hartige taart of quiche met tomaten, kaas en basilicum

    Hartige taart of quiche met tomaten, kaas en basilicum

    Hartige taart of quiche met tomaten, kaas en basilicum

Een werkelijk heerlijke hartige taart. Zacht en romig van smaak. Een taart die ik zeker veel vaker zal maken. Ook heerlijk als buffetgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voldoende bladerdeeg of deeg voor hartige taart voor je vorm -
4 - 5 mooie rode tomaten -
2 eetlepels olijfolie -
3 eieren -
3 middelgrote uien -
2 dl melk -
75 gram geraspte belegen kaas -
3 eetlepels gesneden basilicum of peterselie -
1 theelepel gedroogde tijm -
1 laurierblaadje -
zout, peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 224,17 kcal
Koolhydraten 10,44 g
Eiwitten 13,95 g
Vetten 13,38 g
Benodigdheden
ronde vorm van plm. 26 - 28 cm. doorsnede of rechthoekige vorm van plm. 20 - 25 cm.-
bakpapier

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de vorm met bakpapier of vet de vorm in. Bekleed dan met het deeg. Doe hierop weer bakpier en een stunvulling (oude peulvruchten of knikkers).
Bak het deeg plm. 10 minuten voor onder in de oven.
Pel de uien en snij deze in niet te grote schijfjes.
Pel de tomaten (even overgieten met heet water en dan schrikken met koud water!), verwijder de pitjes van de tomaten en snij ze in stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een brede pan. Smoor hierin de uien (glazig en niet bruin bakken. Voeg de tomaten, tijm en laurier toe. Kook de tomaten met de uien tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en verwijder het laurierblad.
Klop de eieren met de melk. Voeg de geraspte kaas hieraan toe en meng nu alles door elkaar.
Giet dit mengsel over het voorgebakken bladerdeeg.
Bak de quiche op de 2e richel van onder van de oven op 180 graden gedurende plm. 30 - 40 minuten. De quiche moet dan voldoende gerezen zijn en een mooie bruine kleur hebben. (Controleren door een vork in het midden te prikken).

Bron

aangepast recept Keukensymfonie - koken met Christiane & Dedee

Serveertip

Heerlijk als hoofdgerecht met een groene salade.
Ook heerlijk als buffetgerecht of in kleine stukjes als borrelhapje.

Laatste reacties

stiny26 avatar
stiny26 23-07-2011

Hoi Petra. Neem het mee voor vanavond. Bedankt groetjes Micky

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten