1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Quiche
  6. Hartige taart of quiche met tomaten, kaas en basilicum

Hartige taart of quiche met tomaten, kaas en basilicum

Door: pwiggers

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2011

Ingrediënten 4 personen


Voldoende bladerdeeg of deeg voor hartige taart voor je vorm -
4 - 5 mooie rode tomaten -
2 eetlepels olijfolie -
3 eieren -
3 middelgrote uien -
2 dl melk -
75 gram geraspte belegen kaas -
3 eetlepels gesneden basilicum of peterselie -
1 theelepel gedroogde tijm -
1 laurierblaadje -
zout, peper


Verder heb je nodig


Ronde vorm van plm. 26 - 28 cm. doorsnede of rechthoekige vorm van plm. 20 - 25 cm.-
bakpapier

Quiche met tomaten en basilicum

Erg lekker - een aanbeveling!

Erg lekker - een aanbeveling!

Een werkelijk heerlijke hartige taart. Zacht en romig van smaak. Een taart die ik zeker veel vaker zal maken. Ook heerlijk als buffetgerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de vorm met bakpapier of vet de vorm in. Bekleed dan met het deeg. Doe hierop weer bakpier en een stunvulling (oude peulvruchten of knikkers).
Bak het deeg plm. 10 minuten voor onder in de oven.
Pel de uien en snij deze in niet te grote schijfjes.
Pel de tomaten (even overgieten met heet water en dan schrikken met koud water!), verwijder de pitjes van de tomaten en snij ze in stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een brede pan. Smoor hierin de uien (glazig en niet bruin bakken. Voeg de tomaten, tijm en laurier toe. Kook de tomaten met de uien tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en verwijder het laurierblad.
Klop de eieren met de melk. Voeg de geraspte kaas hieraan toe en meng nu alles door elkaar.
Giet dit mengsel over het voorgebakken bladerdeeg.
Bak de quiche op de 2e richel van onder van de oven op 180 graden gedurende plm. 30 - 40 minuten. De quiche moet dan voldoende gerezen zijn en een mooie bruine kleur hebben. (Controleren door een vork in het midden te prikken).

Serveertip

Heerlijk als hoofdgerecht met een groene salade.
Ook heerlijk als buffetgerecht of in kleine stukjes als borrelhapje.

Bron

Aangepast recept Keukensymfonie - koken met Christiane & Dedee



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top