Scampi`s met curry-roomsaus

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Scampi`s met curry-roomsaus

    Scampi`s met curry-roomsaus

    Scampi`s met curry-roomsaus

  • Scampi`s met curry-roomsaus

    Scampi`s met curry-roomsaus

    Scampi`s met curry-roomsaus

  • Scampi`s met curry-roomsaus

    Scampi`s met curry-roomsaus

    Scampi`s met curry-roomsaus

Ik heb hier geen kooktechniek ingevuld omdat je moet bakken en koken.
Ik heb dit gegeten in Oostende aan de Belgische kust.Het zal waarschijnlijk iets afwijken met de smaak die ik daar heb gegeten,maar is zeker zo lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
20 scampi`s,
1 dl. witte wijn,
1 dl. room,
1 jonagoldappel,
verse krulpeterselie,
currypoeder,
eventueel zout naar eigen smaak,
olijfolie
tagliatella
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de scampi`s en haal het darmkanaaltje eruit.
Laat het staartje ongepeld aanzitten.
Snij de appel ongeschild in kleine stukjes,ong.1/2x1/2
cm.
Hak de verse krulpeterselie.

Bereidingswijze

Bak de scampi`s in wat olijfolie roze.
Doe er de appel bij en laat ongeveer 8 minuten stoven op middelmatig vuur.
Doe er 2 eetlepels currypoeder bij (ook te kruiden naar eigen smaak) en blus met de wijn.
Voeg er de room bij en laat inkoken tot er een lichte binding ontstaat.
Breng het eventueel nog meer op smaak met wat zout (voor de liefhebbers).
Kook ondertussen de tagliatella beetgaar.

Bron

Uit eigen fantasie proberen te evenaren nadat ik dit heb gegeten in Oostende

Serveertip

De borden goed voorverwarmen en de tagliatella op de borden scheppen,
de scampi`s met room eroverheen scheppen en bestrooi met toefjes krulpeterselie.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

meeuw405 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten