Scampi`s met curry-roomsaus
- Belgisch, Voorgerecht
- 10-20 min.
Ik heb hier geen kooktechniek ingevuld omdat je moet bakken en koken.
Ik heb dit gegeten in Oostende aan de Belgische kust.Het zal waarschijnlijk iets afwijken met de smaak die ik daar heb gegeten,maar is zeker zo lekker.
Voorbereiding
Pel de scampi`s en haal het darmkanaaltje eruit.
Laat het staartje ongepeld aanzitten.
Snij de appel ongeschild in kleine stukjes,ong.1/2x1/2
cm.
Hak de verse krulpeterselie.
Bereidingswijze
Bak de scampi`s in wat olijfolie roze.
Doe er de appel bij en laat ongeveer 8 minuten stoven op middelmatig vuur.
Doe er 2 eetlepels currypoeder bij (ook te kruiden naar eigen smaak) en blus met de wijn.
Voeg er de room bij en laat inkoken tot er een lichte binding ontstaat.
Breng het eventueel nog meer op smaak met wat zout (voor de liefhebbers).
Kook ondertussen de tagliatella beetgaar.
Bron
Uit eigen fantasie proberen te evenaren nadat ik dit heb gegeten in Oostende
Serveertip
De borden goed voorverwarmen en de tagliatella op de borden scheppen,
de scampi`s met room eroverheen scheppen en bestrooi met toefjes krulpeterselie.