1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Taart
  6. Hartige taart met kip, mozzarella en olijven

Hartige taart met kip, mozzarella en olijven

Door: pwiggers

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2011

Ingrediënten 6 personen


Voldoende bladerdeeg of deeg voor hartige taart (diepvries!) voor de vorm -
400 gram kipfilet of een restant gebraden kip -
2 eetlepels olijfolie (als je verse kip gebruikt) -
50 gram zwarte olijven (liefst zonder pit) -
2 takjes tijm of 1 flinke theelepel gedroogde tijm -
200 gram mozzarella -
3 eieren -
200 ml slagroom -
100 ml melk -
zout, peper -
cayennepeper of scherpe paprikapoeder -
eventueel wat tabasco


Verder heb je nodig


Ronde vorm van plm. 28 cm. doorsnede of rechthoekige vorm van plm. 25 x 20 cm. -
bakpapier -
koekenpan

Hartige taart met kip, mozzarella en olijven

Mmm...wat is die lekker!

Mmm...wat is die lekker!

Verrassend lekkere hartige taart. Weer eens heel iets anders. Ik heb het recept iets aangepast door in plaats van dragon verse tijm te gebruiken en er nog wat. Eventueel wat reepjes rode paprika erdoor zal ook lekker zijn! Volgende keer probeer ik dat ook.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de vorm met bakpapier. Bekleed het bakpapier met het uitgerolde deeg. Hierover weer bakpapier en dan een steunvulling (bijvoorbeeld wat gedroogde bonen). Bak het deeg plm. 10 minuten voor in de voorverwarmde oven van 200 graden).

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in smalle reepjes en bak de kip in een koekenpan in hete olie snel bruin. Haal de pan van de warmtebron.
Voeg de olijven, tijmblaadjes en in blokjes gesneden mozzarella toe. Breng op smaak met zout, peper, cayennepeper en eventueel tabasco.
Klop de eieren los en meng deze met de room en de melk door de kipvulling.
Schep de kipvulling over de voorgebakken deegbodem (Steunvulling en bovenste laag bakpapier natuurlijk eerst verwijdern).
Bak de taart in plm. 40 minuten in het midden van de oven.

Serveertip

Deze taart is ook lauwwarm of koud erg lekker.
Heerlijk met een rucolasalade.

Bron

Aangepast recept uit "De taarten en salades van Sophie"



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top