1. Home
  2. Recepten
  3. Chocolademoussetaart

Chocolademoussetaart

  •  , Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-03-2011

Ingrediënten 12 personen


300 gr. Digestivebiscuit (of andere koekjes)
165 gr. boter
300 gr. pure chocola (of half puur, half melk. Hazelnoot mag ook)
2 dl. slagroom


Verder heb je nodig


Keukenmachine of deegroller, mixer


Chocolademoussetaart
Chocolademoussetaart

Een verrukkelijke chocoladetaart die je zonder oven zeer snel en uiterst simpel helemaal zelf maakt, dus zonder mixen e.d., met ingrediënten die in elk land verkrijgbaar zijn, dus ideaal voor expats!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zorg dat de slagroom koud is!

Bereidingswijze

Maak de koekjes fijn met de keukenmachine of deegroller.
Smelt de boter in de magnetron en giet bij de koekkruimels.
Smeer dit mengsel met de bolle kant van een lepel in een met bakpapier beklede taartvorm en zet koel weg.
Vulling:
Hiervoor moet je chocola smelten, en dit doen we lekker zonder Au-bain-marie-toestanden, zeer simpel en met gegarandeerd succes!
Breek de chocola in stukken en doe ze in een grote kom. Voeg kokend water toe tot de chocola volledig bedekt is. Laat dit een paar minuten staan.Klop intussen de slagroom stijf. Giet de chocola af, tot er nog maar een paar lepels water aanwezig zijn. Je zult zien dat het water dat je afgiet, vrijwel helder is.
Roer de chocola goed glad met dezelfde kloppers waarmee je de slagroom hebt geklopt -scheelt weer afwas - en voeg de slagroom er tenslotte bij. Schep de mousse op de taartbodem en zet een uurtje op een koele plaats.

Serveertip

Koel serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Elfina55


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Elfina55
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top