Gemarineerde paprikasalade met pecorino
- Slanke keuken, Voorgerecht
- 60-120 min.
Een gezonde salade vol smaak. Als lunch of voorgerecht. Makkelijk aan te passen aan aantal personen: reken op ong. 1 paprika per persoon, en de rest naar verhouding.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 gele/ rode/ of oranje paprika`s (=1 per persoon);olijfolie;
balsamicoazijn;
water;
1/2 theeleepel rietsuiker
2 takjes tijm;
1 teen knoflook;
hand verse (platte) peterselie (blaadjes);
grote hand verse basilicum (blaadjes);
30gr. rucola;
50gr.rijpe pecorino geschaafd (parmazaanse kaans kan ook);
1 el. kappertjes, afgespoeld;
zout & peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 120,90 kcal |
Koolhydraten | 8,33 g |
Eiwitten | 4,79 g |
Vetten | 6,77 g |
Benodigdheden
Oven en braadsleeVoorbereiding
Verhit de oven tot ong. 200 graden (gastand 5). Snij de paprika`s in repen en schep ze om met een klein scheutje olijfolie en een beetje zout. Schik ze in de braadslee (buitenkant boven) en rooster ze 35 tot 45 minuten tot ze gaar en licht gekleurd zijn. Leg de stukken vervolgens in een kom en dek die goed af met plastic folie. Zodra de paprika`s op kamer temperatuur zijn kun je ze pellen (velletje er af trekken).
Klop vervolgens de ingredienten voor de marinade: 2 el olijfolie, 1 el balsamicoazijn, 1 el water, suiker, tijm en de gehakte knoflook met een beetje zout en peper door elkaar (samen met het vocht uit de parika`s). Giet dit over de paprika`s en roer dit goed door elkaar. Zet dit weer afgedekt met folie minstens een uur in de koelkast (of de hele nacht/dag). De marinade trekt nu lekker in de paprika`s.
Bereidingswijze
Vermeng de verse basilicum met de verse peterselie en de rucola. verdeel dit over de borden, met daaroverheen de kappertjes, de uitgelekte paprika repen en de pecorino/parmazaanse kaas. Schep de overgebleven marinade (gemixt met 1 el olijfolie) over de salade en serveer! Eet smakelijk!
Bron
gebaseerd op een recept van plenty
Serveertip
Lekker om te serveren met (vers) brood!