1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Varkensvlees uit de wok

Varkensvlees uit de wok

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-2011

Ingrediënten


21/2 dl. Pikante fond (potje)
2-3 eetl. Ketjap
2-3eetl. Rijstwijn
300gr. Varkensfilet
1 bosje lente-uitjes
2-3 eetl. Sesamolie
200gr. Groene asperges (potje)
zout, peper
gember en knoflookpoeder(verse knoflook) bakje tuinkers,rode pepertjes, rode paprika en bamboescheuten (blikje)


Verder heb je nodig


Wok


Varkensvlees uit de wok
Varkensvlees uit de wok
Varkensvlees uit de wok
Varkensvlees uit de wok

Lekker en makkelijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe de rijst( eigen smaak) in een zeef en spoel deze met heet water af. Vermeng
de kalfsfond met de pikante fond en rijstwijn.

2. Doe dit mengsel met de rijst in een pan en breng het aan de kook. Laat
het vervolgens op een laag vuur ca. 15 á 20 minuten koken.

3. Spoel de varkensfilet af, dep droog en snijd het in dunne plakjes. Maak de lente-
Uitjes schoon en snijd ze in ringen.

4.Verhit de olie in de wok en roerbak de lente-uitjes samen met de varkensfilet,pepertjes en bamboescheuten
ca. 4-5 minuten. Doe de asperges in een zeef en laat deze goed uitlekken.
Snijd ze in hapklare stukken en voeg deze aan het vlees toe. Braad het geheel nog
even kort en voeg zout,peper, gember en knoflookpoeder (ik gebruik verse knoflook)

Serveertip

4. Voeg het vlees en de asperges, bij de rijst, dien op in kommetjes en garneer het met tuinkers.

Bron

Kookboek en een beetje van mezelf



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stiny26


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stiny26
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top