Tortillataart

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Tortillataart

    Tortillataart

    Tortillataart

  • Tortillataart

    Tortillataart

    Tortillataart

hartig gerecht uit de oven met groenten en kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode paprika
1 rood spaans pepertje
1 ui
2 knoflooktenen
1 blik tomatenblokjes (400gr)
2 eetlepels zonnebloemolie
1 dl groentebouillon
zout, peper
250 gr kastjanjechampignons
2 bakjes vivera kruimgehakt (2x 175 gr)
8 maistortilla`s (20 cm)
2,5 dl zure room
200 gr geraspte oude kaas
1 eetlepel oregano
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer, ovenschotel of braadslede

Voorbereiding

verwarm oven voor op 200g
vet ruime ovenschotel of braadslede in met wat olie

Bereidingswijze

Maak de ui schoon en snipper hem. Maak de paprika schoon en snij in blokjes. Snij het pepertje door, verwijder zaad en snij in reepjes. Fruit de ui in 1 eetl olie. Voeg de paprika en pepertje toe en pers teentje knoflook boven het mengsel. Fruit het ca. 10 minuten. Voeg dan tomaat met sap en groentebouillon toe. Laat saus 10 min. sudderen.
Bak het kruimgehakt in de res van de olie. maak champignons schoon en snij in plakjes. Voeg ze met de oregano bij het kruimgehakt en bak op hoog vuur tot ze geslonken zijn, voeg 3/4-e van de zure room toe aan het gehaktmengsel.
Pureer de paprikasaus met de staafmixer.
Leg 1 tortilla in de ovenschotel, verdeel 1/8 van de saus over de tortilla en doe hetzelfde met het gehaktmengsel. Herhaal dit met alle tortilla`s. Eindig met de laatste met paprikasaus en meng dit met het laatste deel van de room. Verdeel de kaas hierover en plaats 20 a 30 minuten in de warme oven.

Bron

koken op z`n mexicaans

Serveertip

Snij de taart in punten en verdeel over de borden. Lekker met ijsbergsla met mais en tomaat.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

irisu avatar
irisu

Doorsturen

Home Recepten