Ouderwets draadjesvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Druilerige zondag en geen zin om erop uit te gaan? Neem dan je tijd (ca 6,5-7 uur) om dit gerecht te maken.

Overheerlijk ouderwets stoofvlees dat uit elkaar valt in de pan en smelt in je mond. Draadjesvlees zoals je oma het maakte.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
- ca 750 gram rundvlees, bv sucadelappen of kuitlappen (want het komt toch wel op)
- peper en zout
- 125 gram boter of margarine
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- evt. 1/2 blokje runderbouillon (niet bij gebruik ketjap in de saus)
- 1 el azijn
- keuze uit donker bier, rode wijn of ketjap om saus aan te maken
- mosterd
- zo nodig ontbijtkoek om te binden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 520,41 kcal
Koolhydraten 6,37 g
Eiwitten 40,74 g
Vetten 36,28 g

Voorbereiding

Vlees ruim van te voren uit de koelkast halen om op kamertemperatuur te komen.

Bereidingswijze

Boter of margarine bruin laten worden. Vlees kruiden met peper en weinig zout. Als het schuim weg is getrokken, het vlees één voor één aanbraden.
Laurier en de kruidnagels toevoegen en vlees in de pan. Dan warm water erbij tot het vlees onder staat. Als het gaat drijven kun je een schaaltje of bord erop leggen, zodat alles onder het vocht blijft. Bouillon erbij doen en de azijn langs de rand in de pan laten lopen. Dan op een zo klein mogelijk pitje minimaal 6 uur laten stoven.

Na 6 uur vlees voorzichtig uit de pan halen en het vocht flink inkoken tot ca. 1/3 van oorspronkelijke hoeveelheid. Op smaak brengen met bier, wijn of ketjap en de mosterd. Als de saus niet dik genoeg is kun je het binden met ontbijtkoek.

Vlees weer toevoegen laten stoven tot het uit elkaar valt (als dat nog niet gebeurd is inmiddels).

Smakelijk eten!

Bron

http://koken.blogspot.com

Serveertip

Heerlijk met gekookte aardappelen of aardappelpuree en rode kool of spruitjes.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mikoo avatar

Doorsturen

Home Recepten