stoofvlees met anijs

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-03-2011

Stoofvlees helemaal anders!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. Runderlappen
boter en olijfolie
1 grote gesnipperde ui.
60 gr spek
1/2 eetlepel van elk: koriander, kardemon en gemberwortel
500 gram winterwortel in plakjes
2 anijsblokjes
1 eetlepel balsamicoazijn
70 gr linzen
1/2 bouillonblokje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven en ovenvaste braadpan

Voorbereiding

Snijdt het ver uit de runderlap.
Verwarm een oven op 125°

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met zou en bak het rondom lichtbruin in ruim boter met een scheutje olijfolie.
Haal het vlees uit de pan. Roerbak ui, spek, koriander, kardemon en gember een minuutje en doe het vlees terug in de pan.
Schenk er langs de zijkant 400 ml heet water bij. Voeg wortel, anijsblokjes,
balsamico en linzen toe. (De linzen vallen uit elkaar en binden de saus, je proeft ze niet).
Breng het aan de kook en stoof het vlees in de oven in 3 uur gaar en zacht.
Maak af me een half bouillonblokje en evntueel wat zout en peper.

Bron

De Volkskrant - Loethe Olthuis

Serveertip

Lkker met aardappelpuree of knolselderijpuree

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten