Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Kolokithakia gemista

Kolokithakia gemista

Door: migobgr

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-03-2011

Ingrediënten 4 personen


1 1/2 kg grote zucchinis.
1 sl citroensap.
4 sl olijfolie.
Zout, peper en naar smaak.
Paprika poeder.
Voor de vulling:
1/2 kg rundergehakt.
4 lenteuitjes in plakjes gesneden.
4 teentjes knoflook fijngehakt.
1/2 k zacht kokende rijst.
2 sl dille fijngehakt.
2 sl peterselie fijngehakt.
1 sl citroensap.
4 sl olijfolie.
zout en peper naar smaak.
Voor de saus:
2 k vleesbouillon.
2 k volle melk.
1 ei losgeklopt.
1 sl maizena.
1 sl citroensap.


Verder heb je nodig


Snijplank.
Mes.
Citroenpers.
Grote wijde pan.
Uithol lepeltje.
Grote bowl.
Koekepan.
Lepel.
Houten lepel.
Plat bord.
Kleine sauspan.

Kolokithakia gemista
Kolokithakia gemista

Zucchinis( kolokithakia) gevuld, met wiite saus van Oma.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij een dun plakje af van de boven en onderkant van de zucchinis en daarna doormidden.
Hol ze uit met het speciale uithol lepeltje ( zorg ervoor dat er een bodem blijft van ca 1 cm).
Hak de helft fijn.
Sauteer de ui en knoflook 5 min in de koekepan, voeg het gehakt toe en bak rul.
Doe in een bowl met de rest van de ingredienten voor de vulling met het fijngehakte vruchtvlees van de zucchinis.
Peper en zout naar smaak toevoegen.
Goed doorelkaar roeren.
Vul de zucchinis met dit mengsel.
Zet de nu gevulde halve zucchinis rechtop in de pan en vul met koud water tot het midden van de halve zucchinis.
Voeg olie, citroensap, zout en peper aan het vocht toe en doe de deksel op de pan.
Breng aan de kook en verlaag de temperatuur iets onder de middelste stand.
Kook nu 40 minuten.


Bereidingswijze

Leg het platte bord omgekeerd boven op de gekookte zucchinis en hou op zijn plaats met de houten lepel.
Giet het kookvocht nu af in de kleine sauspan.
Voeg bouillon, melk, ei en maizena toe en kook op lage hitte tot de saus is ingedikt.
Roer nu het citroensap, peper en zout naar smaak erdoor.
Giet de saus over de zucchinis en besprenkel met wat paprika.

Bron

Oma Grisi



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van migobgr
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top