Chocolade taart

  • Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-2011
  • Chocolade taart

    Chocolade taart

    Chocolade taart

  • Chocolade taart

    Chocolade taart

    Chocolade taart

  • Chocolade taart

    Chocolade taart

    Chocolade taart

Lekkere chocolade-hazelnoot taart, mooi luchtig, zacht, zoet en goed geschikt voor feestjes en andere gelegenheden(kan ook gewoon voor tussendoor).

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
taart:
200 g pure chocolade
120 g bloem/zelfrijzend
bakmeel
30 g hazelnoten
55 g amandelschaafsel
155 g boter
4 grote eieren
110 ml melk
80 g rietsuiker
1 theelepel honing
1 theelepel vanille essence

glazuur:
50 g witte chocolade
50 g pure chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Taartvorm(ong.20cm), mixer, oven.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 C hetelucht / 190 C / gasstand 3-4
Vet de taartvorm met boter in.

Bereidingswijze

Smelt de pure chocolade au bain-marie samen met de rietsuiker, de boter en de honing. Laat dit smelten en roer er af en toe in totdat het een mooi mengsel is. Splits intussen de eieren en klop het eiwit stijf. Je moet de kom kunnen omdraaien zonder dat het eiwit eruit valt. Maal het amandelschaafsel en de hazelnoten erg fijn. Doe het chocolademengsel in een grote bak samen met het hazelnoten- en het amandelschaafsel, melk, bloem, eierdooiers en de vanille-essence. En mix dat tot een mooi geheel. Doe dan het geklopte eiwit bij het mengsel en vouw dat voorzichtig door elkaar. Doe het geheel in de taartvorm en bak hem dan 35-40 min in de oven. Je kan zien wanneer de taart klaar is door er een spies in te steken, als hij er droog uitkomt is hij klaar.
Smelt de pure en witte chocolade en doe het ieder apart in een spuitzak. Spuit het met mooie sliertjes over de taart.

Serveertip

Met een blaadje munt ziet het er nog leuker uit! (als je geen munt hebt kan je ook een blaadje basilicum doen..) Warm serveren is het lekkerst!

Laatste reacties

Viola436 avatar
Viola436 26-10-2011

Heerlijke taart! Lekker smeuïg, zakt niet in en goed van structuur. Ik heb geen noten door de taart gedaan en geen glazuur gemaakt,maar met een laagje walnoten crème, caramel en amandelspijs was hij ook lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten