1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Garnalen
  5. Dim Sum met garnalen

Dim Sum met garnalen

Door: inlihaka

  • Chinees, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-2011

Ingrediënten 6 personen


350 gram rauwe gamba`s
(gepeld en ontdaan van darmkanaal) Of 500 gram diepvriesgamba`s.
2 bosuitjes, in smalle ringen
4 kastanjechampignons, in plakjes
1 teen knoflook, uitgeperst
1 cm gemberwortel, geraspt
1 pakje wontonvelletjes*
frituurolie
4 eetlepels sojasaus
1 eetlepel azijn
zoete chilisaus


Verder heb je nodig


Frituurpan

Dim Sum met garnalen
Dim Sum met garnalen

* wontonvelletjes te koop bij de Toko

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de wontonvellen ontdooien.
(De diepvriesgamba`s ontdooien en pellen en ontdoen van het darmkanaal, er blijft dan 350 gram over.)
Pureer de gamba`s met de bosui, champignons, knoflook en gember in een keukenmachine of met de staafmixer.
Meng de sojasaus met de azijn.
Schep een dessertlepel vulling in het midden van een wontonvelletje. Maak de randen nat met water, vouw ze naar boven en druk ze tegen elkaar zodat een buideltje ontstaat met een geplooide rand.

Bereidingswijze

Verhit de olie tot 180 C. Frituur de dim sum in porties in 3 a 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de dim sum met chilisaus en sojasaus

Bron

Ontdek Vis AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top