1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ham-kaasstrudel

Ham-kaasstrudel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-2011

Ingrediënten 3 personen


1/2 pak filodeeg (120g)
2 el boter
4 plakken gekookte ham
100 g (magere) kruidenroomkaas
75 g geraspte belegen kaas
bakpapier



Ham-kaasstrudel
Ham-kaasstrudel
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat het deeg ca. 10 min. rusten bij kamertemperatuur. Verwarm ondertussen de oven voor (el 225°C, hl 200°C, gas 4). Bekleed de bakplaat met bakpapier. Smelt de boter.

Leg een theedoek op het werkblad. Leg er 1 deegblad op en bestrijk het met boter. Leg het tweede deegblad er op graden gedraaid bovenop-de strudel wordt daardoor stabieler.
Beleg het deeg met de ham en strijk hierover de kruidenkaas. Bestrooi met geraspte kaas, houd 2 el apart. Vouw de zijkanten naar binnen. Rol strak op vanaf de smalle kant.
Leg de strudel diagonaal op het bakblik. Bestrijk hem met de rest van de boter en strooi er de 2 el geraspte kaas over. Bak 12-15 min.

Serveertip

Heerlijk met frisse salade.

Bron

Koken&Genieten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sammy69


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sammy69
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top