1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Linzencurry

Linzencurry

Door: noran

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-03-2011

Ingrediënten 4 personen


400 gram groene of bruine linzen (ongekookt)
4 el olie
2 tl mosterdzaad
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 el fijngehakte gember
2 Spaanse pepers, fijngehakt
1 1/2 el currypoeder (toko)
2 tl kurkuma
500 ml groentebouillon
2 grote aardappels, geschild en in blokjes
1 rode paprika, in reepjes
3 tomaten, ontveld en in vieren
sap van 1 limoen
zout en peper naar smaak


Linzencurry
Linzencurry

Heerlijke vegetarische curry

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de linzen en kook ze 5 minuten in ruim water. Giet ze af.

Verhit de olie in een Braadpan en voeg het mosterdzaad toe. Als de zaadjes beginnen te springen, voeg dan de ui toe. Bak deze 6-7 minuten tot hij wat bruin wordt en voeg dan de knoflook, gember en Spaanse pepers toe. Laat een minuut meebakken, doe de currypoeder en kurkuma erbij en laat nog een minuut bakken. Doe dan de bouillon en de linzen erbij en laat afgedekt ca. 45 minuten sudderen of tot de linzen beetgaar zijn. Voeg de aardappelblokjes, de paprikareepjes en de tomaten toe en laat nog 20 minuten stoven tot de aardappels gaar zijn. Voeg indien nodig nog wat water toe. Roer als laatste het limoensap erdoor en maak op smaak af met zout en peper.

Serveertip

Serveer met rijst of naanbrood.
Bij deze curry is een schaaltje komkommer-raita lekker: snij een komkommer in blokjes en roer ze door een schaaltje Griekse yoghurt. Meng er vervolgens wat komijn, knoflook, zout, cayennepeper en munt doorheen.

Bron

Tastyweb



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van noran
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top