appel peren taart

  • Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-02-2011
  • appel peren taart

    Appel peren taart

    Appel peren taart

  • appel peren taart

    Appel peren taart

    Appel peren taart

  • appel peren taart

    Appel peren taart

    Appel peren taart

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
300 g tarwebloem
200 g witte basterdsuiker
200 g koude boter in kleine blokjes
3 eieren
1 eetlepel walnotenhoning van Oil & Vinegar
3 stevige appels (bv Goudrenet) en 3 stevige handperen
1/2 citroen
2 eetlepels Dadelbalsamcrème van Oil & Vinegar
100 g rozijnen geweld in 1 eetlepel rum
1 theelepel kaneelpoeder
4 eetlepels Extra jam Apple Pear Cinnamon Vanilla
15 biologische Greek olive oil cookies
2 eetlepels melk
2 eetlepels custardpoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ºC. Zeef de bloem. Voeg 150 gram suiker, de boter, 1 ei, de honing en een mespuntje zout toe. Kneed het deeg met de hand tot een deegbal. Laat dit 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast. Schil de appels en de peren, verwijder het klokhuis en snijd dunne partjes. Pers een halve citroen. Meng de fruitpartjes, dadelbalsamcrème, kaneelpoeder, rozijnen, 50 g suiker en het citroensap. Klop 1 ei los met melk en custardpoeder, en meng dit door het fruitmengsel. Vet een springvorm van Ø 24 cm in. Rol ¾ van het deeg uit en bekleed hiermee de springvorm. Bestrijk de bodem met jam en bestrooi deze met verkruimelde olive oil cookies. Verdeel hierover de vulling. Bedek de bovenkant met stroken deeg en bestrijk deze met 1 losgeklopt ei. Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze in 50 minuten goudbruin.

Bron

http://nl.oilvinegar.com

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten