appel peren taart
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 28-02-2011
Ingrediënten 8 personen
300 g tarwebloem200 g witte basterdsuiker
200 g koude boter in kleine blokjes
3 eieren
1 eetlepel walnotenhoning van Oil & Vinegar
3 stevige appels (bv Goudrenet) en 3 stevige handperen
1/2 citroen
2 eetlepels Dadelbalsamcrème van Oil & Vinegar
100 g rozijnen geweld in 1 eetlepel rum
1 theelepel kaneelpoeder
4 eetlepels Extra jam Apple Pear Cinnamon Vanilla
15 biologische Greek olive oil cookies
2 eetlepels melk
2 eetlepels custardpoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180ºC. Zeef de bloem. Voeg 150 gram suiker, de boter, 1 ei, de honing en een mespuntje zout toe. Kneed het deeg met de hand tot een deegbal. Laat dit 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast. Schil de appels en de peren, verwijder het klokhuis en snijd dunne partjes. Pers een halve citroen. Meng de fruitpartjes, dadelbalsamcrème, kaneelpoeder, rozijnen, 50 g suiker en het citroensap. Klop 1 ei los met melk en custardpoeder, en meng dit door het fruitmengsel. Vet een springvorm van Ø 24 cm in. Rol ¾ van het deeg uit en bekleed hiermee de springvorm. Bestrijk de bodem met jam en bestrooi deze met verkruimelde olive oil cookies. Verdeel hierover de vulling. Bedek de bovenkant met stroken deeg en bestrijk deze met 1 losgeklopt ei. Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze in 50 minuten goudbruin.
Bron
http://nl.oilvinegar.com
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties