Indiase gehaktspiesen met appel-yoghurtdip

  • Indiaas,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2011

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 500 g rundergehakt
• 1 eetlepel Indiase currypasta (pot a 283 g)
• 1 appel, geschild en geraspt
• 1 zakje verse koriander (15 g), grofgesneden
• 2 eetlepels olijfolie
• 150 g Griekse yoghurt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kneed met de hand (of maal in een keukenmachine) het gehakt met de currypasta, de helft van de appel en de helft van de koriander. Vorm van het gehakt 8 dunne worstjes en rijg ze aan de satéstokjes. Verwarm de grillpan. Bestrijk de gehaktspiesen met de olie en bak ze in de grillpan in 10-12 minuten rondom gaar en bruin. Keer de spiesen regelmatig. Meng intussen in een kommetje de yoghurt met de rest van de appel en koriander. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

Bron

Allerhande

Serveertip

Serveer de yoghurtdip bij de spiesen. Lekker met naanbrood en sperziebonen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten