Pasta met Paddenstoelen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2011
  • Pasta met Paddenstoelen

    Pasta met Paddenstoelen

    Pasta met Paddenstoelen

Lekkere herfst/winter pasta, door de verschillende soorten paddenstoelen die erin verwerkt zijn. Kan ook gemakkelijk als lunchgerecht natuurlijk of als voorgerechtje.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
400 gr (verse) pasta
6 teentjes knoflook
4 eetlepels gehakte platte peterselie
2 eetlepels in reepjes gesneden salie
4 eetlepels olijfolie
300 gr verse, gemengde paddenstoelen, in grove stukken
200 ml witte wijn
200 ml slagroom
snufje nootmuskaat
peper & zout
Parmezaanse kaas, geraspt

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Bereidingswijze

Knoflook, peterselie en salie 2 minuutjes in de olie bakken.
Paddenstoelen toevoegen en 5 minuten op middenhoog vuur meebakken.
De wijn toevoegen en in laten koken.
Room, nootmuskaat, zout en peper toevoegen.
20 minuutjes laten pruttelen op laag vuur.
voeg eventueel een scheutje melk toe als de saus te dik is.

Serveertip

Bestrooien met Parmesan en opdienen, met een rucola salade en biefstukje, of gewoon zo, met knoflook ciabatta.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Anous68 avatar
Anous68 12-11-2019

Heerlijke pasta! Alleen hebben wij er met 4 personen niet eens genoeg aan... altijd stokbroodje kruidenboter er bij.

Sunshine1975 avatar
Sunshine1975 07-10-2013

Ik ga hem binnenkort maken, bedankt voor het delen

Macaron avatar
Macaron 30-08-2011

Receptje was heerlijk!! Bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten