1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. toscaans rundvlees

toscaans rundvlees

Door: planco

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-02-2011

Ingrediënten 4 personen


1 (liefst biologische) sinaasappel
150 g gerookte spekblokjes (pancetta)
2 uien, fijngesneden
5 teentjes knoflook, geperst
2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven
100 g winterwortel,in plakken
1/2 prei, in ringen
1 stengel bleekselderij,in ringen
3 el boter of margarine
1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm
zout
peper
1 el tomatenpuree
30 g verse rozemarijntakjes
3 dl rode wijn
2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond)
1 el bloem



toscaans rundvlees
toscaans rundvlees

Een heerlijke winterse stoofpot, vol mediterrane smaken als sinaasappel, rozemarijn en knoflook. Serveer hem bij een brede lintpasta.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf.

Bak het spek op laag vuur in ± 10 min. krokant. Voeg de ui, knoflook, gedroogde peper, winterwortel, prei en bleekselderij toe en bak de groenten ± 10 min. zachtjes in het spekvet. Neem het spek en de
groenten uit de pan.

Verhit in dezelfde pan 2 el boter. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het op hoog vuur rondom bruin. Voeg de tomatenpuree en het spek-groentenmengsel toe en bak nog ± 1 min.

Bereidingswijze

Voeg het sinaasappelrasp, de rozemarijntakjes, rode wijn en bouillon toe en breng alles tegen de kook aan. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur ± 3 uur stoven tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.

Roer 1 el boter zacht en meng dit met de bloem tot een pasta (beurre manié). Roer de pasta door het stoofgerecht zodat het bindt en warm het gerecht nog ± 10 min. door

Serveertip

Lekker met pasta en geroerbakte wilde spinazie.

Bron

Delicious



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top