Marokkaans nagerecht

  • Marokkaans, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Marokkaans nagerecht

    Marokkaans nagerecht

    Marokkaans nagerecht

Lekker, eenvoudig,zoet maar niet té zoet, geschikt voor alle gelegenheden.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4-5- grote bananen
250 ml (griekse) yoghurt
60 gr gepelde walnoten
vloeibare honing
60 ml (vers) sinaasappelsap
3 eetlepel oranjebloesenwater
blaadje munt ter garnering
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 230,57 kcal
Koolhydraten 25,68 g
Eiwitten 4,72 g
Vetten 11,27 g
Benodigdheden

koekenpan, mes, citruspers

Bereidingswijze

Pel de bananen en snijd ze in plakjes van 1 cm, en verdeel ze over 6 schaaltjes.
meng het sinaasappelsap en het oranjebloesenwater, en sprenkel dit over de bananen.
Meng 2 eetlepels honing door de yoghurt en doe het mengsel over de bananen.
Rooster de walnoten lichtjes in een droge koekenpan, hak ze in grove stukjes en verdeel ze over de yoghurt.
Doe over het geheel nog een eetlepel honing en garneer met een blaadje munt en smullen maar!

Bron

marokkaans koken

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

MizzEl avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten