Marokkaans nagerecht
- Marokkaans, Nagerecht
- 0-10 min.
Lekker, eenvoudig,zoet maar niet té zoet, geschikt voor alle gelegenheden.
Ingrediënten 6 personen
4-5- grote bananen250 ml (griekse) yoghurt
60 gr gepelde walnoten
vloeibare honing
60 ml (vers) sinaasappelsap
3 eetlepel oranjebloesenwater
blaadje munt ter garnering
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 230,57 kcal |
Koolhydraten | 25,68 g |
Eiwitten | 4,72 g |
Vetten | 11,27 g |
Benodigdheden
koekenpan, mes, citruspers
Bereidingswijze
Pel de bananen en snijd ze in plakjes van 1 cm, en verdeel ze over 6 schaaltjes.
meng het sinaasappelsap en het oranjebloesenwater, en sprenkel dit over de bananen.
Meng 2 eetlepels honing door de yoghurt en doe het mengsel over de bananen.
Rooster de walnoten lichtjes in een droge koekenpan, hak ze in grove stukjes en verdeel ze over de yoghurt.
Doe over het geheel nog een eetlepel honing en garneer met een blaadje munt en smullen maar!
Bron
marokkaans koken