Havermoutkoekjes / Oatmealcookies

  • Amerikaans, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-2011

Heerlijke Amerikaanse oatmealcookies: Delicious Nutritious!

Deel dit recept

Ingrediënten
- 170 gr. margarine
- 1 groot ei
- 215 gr. lichte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 105 gr. bloem (gezeefd)
- ½ tl. bakpoeder
- ½ tl. zout
- ½ tl. kaneel
- 260 gr. havermout
- 1 el. ahornsiroop of honing
- Optioneel: 110 gr. noten, cranberries, rozijnen of chocolatechips (net wat je lekker vindt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer met kneedhaken.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180C en bakplaat bedekken met bakpapier. De boter en de suiker mixen tot een romige massa (boter eerst op kamertemperatuur laten komen). Het ei en de vanillesuiker toevoegen en goed door elkaar mixen. In een andere kom bakpoeder, zout, kaneel en bloem mengen. Het bloemmengsel dan toevoegen aan de kom met het boter- en suikermengsel. De havermout er goed doorheen roeren en evt. de noten. Dan nog de ahornsiroop of honing door het mengsel roeren. Het beslag met 2 eetlepels verdelen op de bakplaat in mopjes ter grootte van een eetlepel.

Bereidingswijze

Ongeveer 15-20 minuten in de oven

Bron

google

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 05-10-2011

Ik ben dol op havermoutkoekjes met cranberries en die zijn vaak niet te krijgen hier. Nu kom ik dit recept tegen, het is juist wat ik zoek. Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten