1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Libanese salade in shoarmabroodjes

Libanese salade in shoarmabroodjes

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-02-2011

Ingrediënten 4 personen


1 komkommer
4 trostomaten
1 gele paprika
6 bosuitjes
2 takjes munt
1 dikke plak ham
1 gerookte kipfilet
3 takjes munt
1 teentje knoflook
4 (grote) shoarmabroodjes
3 e.l. zonnebloem of olijfolie
1 e.l. citroensap
peper en zout



Lekker fris lunchgerecht, ook lekker als voorgerecht of bijgerecht bij b.b.q.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Komkommer wassen, in lengte in vieren snijden, zaad verwijderen en in piepkleine blokjes snijden.Paprika wassen, in vieren snijden, zaadlijsten verwijderen en in piepkleine blokjes snijden.Tomaten wassen, in vieren snijden, zaad verwijderen, en in piepkleine blokjes snijden. Bosui in fijne ringen snijden. Ham en gerookte kipfilet in klein blokjes snijden. Houd wat munt achter voor de garnering, de rest fijn snijden. Olie en citoensap mengen, knoflook pellen en erboven uitpersen.Op smaak brengen met peper en zout. Alle ingredienten door de knoflookdressing scheppen.

Bereidingswijze

Shoarmabroodjes roosteren volgens gebruiksaanwijzing verpakking, halveren, vullen met de salade en garneren met de rest van de blaadjes munt.

Serveertip

Lekker met zoete witte wijn.

Bron

Beetje van albert hein, beetje van mezelf.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willemwillem2


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willemwillem2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top