1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Saus
  5. Gehaktballetjes in Surinaamse saus

Gehaktballetjes in Surinaamse saus

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-02-2011

Ingrediënten


Per kilo gehakt:

2 grote bouillonblokjes
6 uien
1 potje champignons
1/2 fles tomatenketchup
3 eetl. azijn
2 eetl. suiker
3 theel. sambal
eventueel bindmiddel



Dit maken wij vaak als warm hapje bij een lekker glas bier

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet water op met de bouillonblokjes en wacht tot het kookt.
Draai intussen balletjes van het gehakt.
Doe de balletjes met de 8 tegelijk in de kokende bouillon en wacht tot ze drijven.
Haal ze er dan uit en laat ze afkoelen.
Snij de uien in grove snippers.

Bereidingswijze

Bak de uien tot ze mooi glazig zijn en doe dan de afgekoelde balletjes erbij, voorzichtig omroeren.
Doe dan de champignons, de azijn, suiker en de sambal erbij en de bouillon.
Als laatste komt de ketchup erbij. Het moet goed rood zijn, zoniet doe er dan nog wat ketchup bij.

Laat het geheel minimaal een nacht op een koele plaats staan

Serveertip

Het geheel pas opwarmen als het gegeten wordt en dan eventueel binden.

Lekker in combinatie met halve perzikken en stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van BarbaraK13


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van BarbaraK13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top