1. Home
  2. Recepten
  3. Vis keuken
  4. Zalmpate

Zalmpate

  • Vis, Buffet
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-02-2011

Ingrediënten


1 groot blik rode zalm,4 bl.gelatine, 4 eetl.mayonaise,
1 eetl. tomatenpuree,1 eetl.citroensap, 1/2 dl droge witte wijn, 1 bekertje creme fraiche, 3eetl. gehakte dille, zout/peper en tabasco


Verder heb je nodig


Een langwerpige schaal


Een heerlijk buffetgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zalm afgieten en graatjes en velletjes verwijderen

Bereidingswijze

Maak de zalm fijn, week de gelatine in koud water, meng de mayo, tomatenpuree en citroensap door de zalm. Verhit de wijn en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Meng de felatine samen met de creme fraiche door de zalm en maak op smaak met zout/peper/tabasco(niet teveel) Spoel de langwerpige
schaal om met koud water. Doe het mengsel erin en laat de pate opstijven in de koelkast.

Serveertip

Als de pate klaar is dan op mooie schaal storten en met de fijngehakte dille bestrooien



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kriena


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kriena
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top