Ceviche van heilbot met avocado en Florida grapefruit

  • Amerikaans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-02-2011
  • Ceviche van heilbot met avocado en Florida grapefruit

    Ceviche van heilbot met avocado en Florida grapefruit

    Ceviche van heilbot met avocado en Florida grapefruit

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 pond heilbotfilet
2 rijpe avocado in blokjes gesneden
18 rode gehalveerde kerstomaatjes
18 gele gehalveerde kerstomaatjes
Een klein bosje koriander (bewaar een paar takjes voor de decoratie)
6 kleine kroppen Romeinse sla

Marinade:
Sap van 2 limoenen
Sap van 2 Florida grapefruits
2 kleine rode uien in dunne plakjes gesneden
1 teentje knoflook fijngehakt
1 eetlepel extra vergine olijfolie
1 hete chili peper fijn gehakt
Zout en peper

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng alle ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de heilbot filet in behapbare stukjes en meng ze in de marinade. Dek af met huishoudfolie en zet het voor enkele uren in de koelkast.

Bron

Jean Beddington - New Florida Cuisine

Serveertip

Serveertip:
Snijd de sla in reepjes en verdeel ze over 6 borden. Haal de vis uit de koelkast en meng het met de tomaatjes en avocado en de grof gesneden koriander. Verdeel de ceviche over de sla en versier met een paar takjes koriander.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten