Andijvie Mysterieus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Deze Andijvie Mysterieus is anders dan andere, proef het en je weet het !!!
Ingrediënten 4 recipe.people
* 1 kilo. aardappelen* 500 gram andijvie fijn gesneden
* 125 gram magere spekreepjes
* 1 grote ui fijn gesneden
* 1 Mespunt sambal badjak
* 1 eetlepel gembersiroop
* beetje melk
* 1 blokje runderbouillon
* 100 gram roomkaas 60+
* gebakken uitjes
Benodigdheden
Stamper of mixerBereidingswijze
De aardappelen koken samen met ½ of ¾ van de andijvie en een blokje runderbouillon.
De ui en de spekreepjes even aan bakken en vervolgens de plakjes roomkaas, gembersiroop en sambal toevoegen en een beetje beetje melk . ( De Andijvie Boemboe. )
Als de aardappels gaar zijn dan het water goed afgieten.
( Evt. de pan weer even terug op het "vuur" om al het vocht te verdampen )
De aardappelen stampen te samen met de "Andijvie Boemboe " en de overige rauwe andijvie.
Gebakken uitjes op tafel en naar smaak toevoegen.
Smul ze !!
Serveertip
Je kunt het ook heel goed combineren met Spareribs om te zoenen !!