Quaglie al vin santo (kwartels in Vin Santo)
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Dit heerlijke gerecht heb ik gegeten op Podere Cerale, een b&b op het platteland van Toscane. Deze en andere authentieke recepten vind je ook op hun website (zie: bron).
Vin Santo is een likeurwijn die in Toscane vooral bij het dessert wordt gebruikt om er cantucci (amandelkoekjes) in te dopen.
Bereidingswijze
Bak in een klein beetje olie de spek uit en schep het uit de pan. Doe er meer olie bij en bak de kwartels mooi bruin. Op het laatst gooi je de hele knoflooktenen erbij en laat je deze ook even aanbakken. Bak de tijm even mee en voeg dan de Vin Santo toe. Laat de alcohol verdampen en doe er dan de spek weer bij, plus zout en peper naar smaak. Laat het gerecht drie kwartier a een uur stoven. Het vlees moet zo mals zijn dat de pootjes van het lijfje vallen.
Bron
http://www.poderecerale.com/nl/69/recepten.html
Serveertip
Serveer de kwartels op een schaal en leg op elk een teentje knoflook en een stukje spek.
Lekker met een salade en grof boerenbrood (wit).