Quaglie al vin santo (kwartels in Vin Santo)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Quaglie al vin santo (kwartels in Vin Santo)

    Quaglie al vin santo (kwartels in Vin Santo)

    Quaglie al vin santo (kwartels in Vin Santo)

Dit heerlijke gerecht heb ik gegeten op Podere Cerale, een b&b op het platteland van Toscane. Deze en andere authentieke recepten vind je ook op hun website (zie: bron).
Vin Santo is een likeurwijn die in Toscane vooral bij het dessert wordt gebruikt om er cantucci (amandelkoekjes) in te dopen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people

Minimaal 4 kwartels (voor kleine eters, anders meer)
4 tenen knoflook
1 citroen
4 stukjes ontbijtspek
paar takjes verse tijm
peper en zout
4 tot 6 el olijfolie
halve fles Vin Santo
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak in een klein beetje olie de spek uit en schep het uit de pan. Doe er meer olie bij en bak de kwartels mooi bruin. Op het laatst gooi je de hele knoflooktenen erbij en laat je deze ook even aanbakken. Bak de tijm even mee en voeg dan de Vin Santo toe. Laat de alcohol verdampen en doe er dan de spek weer bij, plus zout en peper naar smaak. Laat het gerecht drie kwartier a een uur stoven. Het vlees moet zo mals zijn dat de pootjes van het lijfje vallen.

Bron

http://www.poderecerale.com/nl/69/recepten.html

Serveertip

Serveer de kwartels op een schaal en leg op elk een teentje knoflook en een stukje spek.
Lekker met een salade en grof boerenbrood (wit).

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Eveline0039 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten