Gehakt-groentequiche
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Hoeveelheden zijn voldoende voor 2 quiches van 12 stukken.
Ingrediënten 8 personen
300 g + een beetje bloemzout en peper
suiker
1 zakje gedroogde gist
30g g + een beetje boter
2 paprika`s
2 courgettes
500 g champignons
1 ui
2 takjes rozemarijn
4 el olie
500 g half-om-half gehakt
paprikapoeder
4 eieren
400 ml crème fraîche
nootmuskaat
2 el paneermeel
Benodigdheden
springvorm van 26 cm.Voorbereiding
Meng 300 g bloem met 0,5 tl zout, 1 tl suiker en de gedroogde gist. Voeg 30 g boter in stukjes en 150 ml lauwwarm water toe en kneed erdoorheen. Zet het deeg afgedekt ca. 45 min. op een warme plaats.
Was de groenten. Snijd de paprika in reepjes en de courgettes en champignons in plakjes. Pel en snipper de ui. Was de rozemarijn, haal de naalden van de takjes en hak ze fijn.
Bereidingswijze
Fruit de ui in 1 el olie. Rul het gehakt ca. 5 min. mee en breng het op smaak met rozemarijn, zout, peper en paprikapoeder. Doe het gehakt in een schaal.
Verhit 1 el olie in het braadvet. Bakd e champidnons er 3-4 min. in aan. Breng ze op smaak met zout en peper en meng door het gehakt.
Verhit 2 el olie in het braadvet en bak de paprika en courgette er ca. 5 min. in. Breng de groenten op smaak met zout en peper en laat ze afkoelen. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout, peper en nootmuskaat.
Vet de springvorm in. Kneed het deeg met de hand kort door en halveer het.
Rol een helft op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde plak (30cm) en leg deze op de bodem van de springvorm.. Druk het deeg bij de rand goed aan en bestrooi de bodem met 1 el paneermeel.
Verdeel de helft van het gehakt over de bodem. Leg de helft van de groenten erop en giet de helft van het eimengsel eroverheen.
Bak de quiche 25-30 min. in een voorverwarmde oven (el. 200C, hl 175C, gas 3).
Haal de quiche uit de oven en laat hem ca. 10 min. afkoelen. Verwijder de vorm.
Maak op dezelfde manier een tweede quiche.
Bron
Koken&Genieten