Thais rundvlees met sperziebonen (ook voor de slowcooker)

  • Thais, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-02-2011
  • Thais rundvlees met sperziebonen (ook voor de slowcooker)

    Thais rundvlees met sperziebonen (ook voor de slowcooker)

    Thais rundvlees met sperziebonen (ook voor de slowcooker)

Dit was echt verrukkelijk! We hebben gesmuld van dit heerlijke pittige gerecht. Het is nog lekkerder als je het gerecht een dag tevoren maakt zodat de kruiden goed zijn ingetrokken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilogram rundvlees in blokjes van plm. 2 cm. -
3 teentjes knoflook -
1 ½ eetlepel rode currypasta (bijv. Thai Kitchen)-
2 eetlepels sesamolie -
1 verkruimelde vleesbouillontablet -
150 ml runderfond (hiervoor kun je eventueel ook runderbouillon van tabletten gebruiken)-
1 eetlepel zonnebloemolie -
2 uien -
600 gram sperziebonen -
200 ml kokosmelk -
peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote stoofpan of slowcooker
koekenpan

Voorbereiding

Roer de currypasta en sesamolie door elkaar.
Voeg het vlees hier aan toe en meng alles goed met elkaar.
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Maak de sperziebonen schoon en snij ze eventueel in tweeën.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote koekenpan.
Bak hierin het vlees in gedeelten snel bruin.
Doe het aangebakken vlees in een grote pan of in de slowcooker.
Bak in het overgebleven vet de uien en de knoflook lichtbruin.
Voeg de uien en de knoflook bij het vlees in de stoofpan. Gebruik je de slowcooker voeg dan direct de sperziebonen toe.
Doe de runderfond, kokosmelk en verkruimelde bouillontablet bij het vlees.
Laat het vlees op een lage warmtebron plm. 2 – 2 ½ uur sudderen. Voeg het laatste half uur de sperziebonen erbij.
Gebruik je de slowcooker zet deze op de laagste stand gedurende plm. 6 uur.
Maak op smaak met peper en zout.

Serveertip

Erg, erg lekker met een goede Thaise rijst.
Wij hebben er komkommersalade en tomatensalade bij gegeten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 11-03-2021

Heel erg leuk om te horen Albert dat het Thais rundvlees met sperziebonen in de smaak is gevallen. Bedankt voor je reactie. Groet, Petra

abloemendal avatar
abloemendal 09-03-2021

Laatst dit gerecht voor het eerst gemaakt. We vonden het heerlijk, dus dit gaat vast vaker op tafel komen. Groet, Albert

pwiggers avatar
pwiggers 23-11-2020

Dank je wel JdLion voor je leuke en uitgebreide reactie bij mijn recept. Altijd leuk om te horen dat een gerecht in de smaak is gevallen. Hartelijke groet, Petra

JdLion avatar
JdLion 22-11-2020

Heerlijk uit de slowcooker! Ik heb het overigens net even wat anders gedaan meer wel met ongeveer dezelfde ingrediënten: ik heb de knoflook en rode pasta goed gemengd door het vlees. Dat als eerste in de slowcooker, zonder te bakken. Dan de uien en de sperziebonen. In het water heb ik 1 1/2 runderbouilonblokjes opgelost en erover heen geschonken. Dan 6 uur laten staan op stand low. Daarna de kokosmelk en wat maïzena om in te dikken. En een beetje chilivlokken want we houden van pittig. Ik had best veel vocht dus denk dat ik er de volgende keer minder water bij doe. Je hebt kans dat de kokosmelk gaat schiften, vandaar dat ik die er pas op het laatst bij doe. Heerlijk mals vlees, super lekker!

pwiggers avatar
pwiggers 12-11-2018

Els ik weet ook niet hoe je de naam van een kookboek kan veranderen. Heb zelf ook al geprobeerd. Ik ga het vragen aan Smulweb. Misschien krijg ik wel antwoord. Gewoon proberen. Je hoort van me. Groet, Petra

meeuw405 avatar
meeuw405 11-11-2018

Hallo Petra, ik heb een kookboek aangemaakt met jouw naam, maar verkeerd geschreven weet jij hoe ik dit kan veranderen van smul krijg je geen antwoord. Gr. Els

pwiggers avatar
pwiggers 30-09-2018

Goed om te horen dat mijn rundvlees heeft gesmaakt shpyro. Groetjes, Petra

shpyro avatar
shpyro 29-09-2018

Heerlijk!!!

pwiggers avatar
pwiggers 15-02-2018

Zag net pas je reactie Els. Wat leuk om te horen, dank je wel. Groet, Petra

meeuw405 avatar
meeuw405 01-02-2018

We hebben dinsdag dit heerlijke gerecht op en in een woord HEERLIJK!!!!!!! Smulgroet Els

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten