Witlof Ham-kaastaart

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-02-2011
  • Witlof Ham-kaastaart

    Witlof Ham-kaastaart

    Witlof Ham-kaastaart

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el boter
6 plakjes deeg voor hartige taart
1 eiwit
4 kleine stronkjes witlof
zout
4 plakken schouderham
4 plakken jong belegen kaas
1 el appelstroop
1 appel (Granny Smith)
1 zak babyleaf salade (85 g)
4 el sladressing naturel
50 g gepelde walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm van 24 cm Ø

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225 °C (hetelucht 200 °C). Vet de vorm in. Bekleed de bodem met deeg (prik er gaatjes in). Bak hem goudgeel in 15 min., bestrijk hem dan met losgeklopt eiwit en bak hem daarna in 5-10 min. goudbruin. Haal uit de oven, laat deze aan staan.
Halveer de stronkjes witlof in de lengte en kook ze in 7 min. gaar. Druk het vocht eruit.

Bereidingswijze

Omwikkel ze met de gehalveerde ham- en kaasplakken en leg ze in de bakvorm. Sprenkel er appelstroop over. Zet 5 min. in de oven.
Meng de sla met in luciferdunne reepjes gesneden appel, dressing en walnoten.

Bron

superdeboer

Serveertip

Snijd de taart in 8 punten. Serveer de salade erbij.

Laatste reacties

hyacintje avatar
hyacintje 19-02-2012

Mmm, ik ben dol op witlof! Ga ik snel eens proberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten