Amerikaanse cheesecake~

  • Amerikaans, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2011

Bij de Bagels&Beans hebben ze een overheerlijke cheesecake op het menu staan, deze cheesecake komt redelijk in de buurt na heel wat uitproberen!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
-50 gram roomboter
-2 pakken bastogne koek
-200 gram roomkaas
-400 gram volle kwark
-200 gram suiker (light mag)
-20 gram vanille suiker
-2 eieren
-100 ml slagroom
-sap van een halve citroen
-vers rood fruit (aardbeien, rode bessen, frambozen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-taart vorm
-theedoek
-vleeshamer (iets waar je mee kan slaan)
-mixer

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 130 graden.

Laat de boter zachtjes in een pannetje smelten.

Bereidingswijze

Leg de bastogne koeken in een theedoek, vouw deze helemaal dicht en ga lekker los met een hamer of een deegroller. Zorg dat je zo fijn mogelijke koek-poeder produceerd. Voeg de poeder toe aan de gesmolten boter en meng het goed. Het mag niet papperig worden maar het mag ook niet te droog zijn. Druk dit mengsel in de taartvorm en stamp het goed stevig aan.

Gooi nu alle overige ingredienten (behalve de rode vruchten) in een schaal en en mix het tot een romig geheel. Proef even of het mengsel te zoet of te zuur is en voeg na smaak nog citroensap of suiker toe. Wil je de cheesecake echt lekker zoet maken kun je er nog een theelepeltje honing doorheen roeren.

Giet het mengsel in de taartvorm en stop de taart in de oven. Ik hou van een stevige cheesecake dus ik bak hem meestal 75 minuten. Voor een luchtig effect is 60 minuten genoeg.

Doe de rode vruchten in een keukenmachine met een beetje suiker en meng dit tot een lekker zoetzuur mengseltje. Dit is een lekkere tegenhanger voor de zoete taart.

Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast, strijk het rode vruchten-mengsel over de taart uit en serveren maar!

Let op ! Deze taart is enorm machtig.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

FoodFashionista avatar
FoodFashionista 11-07-2013

Hoi Coradewith, sorry voor mijn (te) late reactie! Ik ben aan het genieten van mijn vakantie. Ik heb een heteluchtoven, ik weet niet hoe dat met een elektrische oven zit. Dus 130 graden op hetelucht. Mijn slagroom komt altijd koud uit de koelkast. Succes!

coradewith avatar
coradewith 10-07-2013

en 130 graden in een elektrische oven?

coradewith avatar
coradewith 10-07-2013

Moet de slagroom uit de koeling komen of hoeft dat niet? Hoop op een snelle reactie,ga de cheesecake morgen maken :)

FoodFashionista avatar
FoodFashionista 09-05-2012

Dankje! Dit is natuurlijk gewoon het basisrecept. Je kunt het altijd aanpassen naar je eigen voorkeuren.

road-runnerr avatar
road-runnerr 09-05-2012

- 1 pak bastogne koeken is hij heerlijk!

FoodFashionista avatar
FoodFashionista 23-02-2012

Hoi Lousje, bedankt voor je berichtje. Ik doe er zo min mogelijk boter in omdat ik het vies vind als het zo`n harde plakkerige bodem word. De bastogne word door het bakken al behoorlijk stevig dus veel boter is niet nodig! Fijn dat het recept verder lekker was. Ciao!

lousje23 avatar
lousje23 17-02-2012

volgens mij kloppen de verhoudingen niet helemaal van de bastogne en de boter. verder was de cheesecake erg lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten