1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Bastogne koek
  6. Amerikaanse cheesecake~

Amerikaanse cheesecake~

  • Amerikaans, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2011

Ingrediënten 12 personen


-50 gram roomboter
-2 pakken bastogne koek
-200 gram roomkaas
-400 gram volle kwark
-200 gram suiker (light mag)
-20 gram vanille suiker
-2 eieren
-100 ml slagroom
-sap van een halve citroen
-vers rood fruit (aardbeien, rode bessen, frambozen)


Verder heb je nodig


-taart vorm
-theedoek
-vleeshamer (iets waar je mee kan slaan)
-mixer


Bij de Bagels&Beans hebben ze een overheerlijke cheesecake op het menu staan, deze cheesecake komt redelijk in de buurt na heel wat uitproberen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 130 graden.

Laat de boter zachtjes in een pannetje smelten.

Bereidingswijze

Leg de bastogne koeken in een theedoek, vouw deze helemaal dicht en ga lekker los met een hamer of een deegroller. Zorg dat je zo fijn mogelijke koek-poeder produceerd. Voeg de poeder toe aan de gesmolten boter en meng het goed. Het mag niet papperig worden maar het mag ook niet te droog zijn. Druk dit mengsel in de taartvorm en stamp het goed stevig aan.

Gooi nu alle overige ingredienten (behalve de rode vruchten) in een schaal en en mix het tot een romig geheel. Proef even of het mengsel te zoet of te zuur is en voeg na smaak nog citroensap of suiker toe. Wil je de cheesecake echt lekker zoet maken kun je er nog een theelepeltje honing doorheen roeren.

Giet het mengsel in de taartvorm en stop de taart in de oven. Ik hou van een stevige cheesecake dus ik bak hem meestal 75 minuten. Voor een luchtig effect is 60 minuten genoeg.

Doe de rode vruchten in een keukenmachine met een beetje suiker en meng dit tot een lekker zoetzuur mengseltje. Dit is een lekkere tegenhanger voor de zoete taart.

Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast, strijk het rode vruchten-mengsel over de taart uit en serveren maar!

Let op ! Deze taart is enorm machtig.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FoodFashionista


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FoodFashionista
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top