Ragout van paddenstoelen
- Vegetarisch, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 schaaltjes paddestoelenmelange (a 200 g);1 bakje champignons (250 g);
50 g boter;
2 sjalotten, gesnipperd;
60 g bloem;
1 bekertje slagroom (125 ml);
1 groentebouillontablet;
3 takjes platte peterselie, fijngesneden.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 299,94 kcal |
Koolhydraten | 15,94 g |
Eiwitten | 6,42 g |
Vetten | 22,50 g |
Bereidingswijze
1. Snijd de grote paddenstoelen uit de melange in stukken en de champignons in kwarten. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten ca. 2 min. Voeg de paddenstoelenmelange en de champignons toe en bak ca. 7 min. tot ze slinken en vocht loslaten. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min. 2. Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de bloem helemaal is opgenomen. Voeg 400 ml water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat op heel laag vuur nog 5 min. koken. Roer af en toe. 3. Breng de ragout op smaak met peper en zout en bestrooi met de peterselie. Lekker op geroosterd brood of in een pasteibakje.
Bron
Allerhande 10 2010
Serveertip
Energie 280 kcal- Eiwit 8 g- Vet 22 g- Koolhydraten 13 g (per eenpersoonsportie)