Ragout van paddenstoelen

  • Vegetarisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Ragout van paddenstoelen

    Ragout van paddenstoelen

    Ragout van paddenstoelen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 schaaltjes paddestoelenmelange (a 200 g);
1 bakje champignons (250 g);
50 g boter;
2 sjalotten, gesnipperd;
60 g bloem;
1 bekertje slagroom (125 ml);
1 groentebouillontablet;
3 takjes platte peterselie, fijngesneden.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 299,94 kcal
Koolhydraten 15,94 g
Eiwitten 6,42 g
Vetten 22,50 g

Bereidingswijze

1. Snijd de grote paddenstoelen uit de melange in stukken en de champignons in kwarten. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten ca. 2 min. Voeg de paddenstoelenmelange en de champignons toe en bak ca. 7 min. tot ze slinken en vocht loslaten. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min. 2. Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de bloem helemaal is opgenomen. Voeg 400 ml water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat op heel laag vuur nog 5 min. koken. Roer af en toe. 3. Breng de ragout op smaak met peper en zout en bestrooi met de peterselie. Lekker op geroosterd brood of in een pasteibakje.

Bron

Allerhande 10 2010

Serveertip

Energie 280 kcal- Eiwit 8 g- Vet 22 g- Koolhydraten 13 g (per eenpersoonsportie)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

defrens avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten