1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Crepes
  5. Crêpes gevuld met paddestoelen

Crêpes gevuld met paddestoelen

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2011

Ingrediënten 4 personen


125 g bloem;
2 eieren;
500 ml melk;
60 g boter;
1 schaaltje bimi (groente, 200 g);
4 sjalotten, gesnipperd;
1 teen knoflook, fijngesneden;
2 schaaltjes paddestoelenmelange (a 150 g);
1 tl gedroogde dragon;
3 takjes platte peterselie, fijngesneden.



Crêpes gevuld met paddestoelen
Crêpes gevuld met paddestoelen
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Breek hier de eieren in, voeg de melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag. 2. Verhit 10 g boter in een koekenpan, voeg 1/4 van het beslag toe en bak beide zijden goudbruin. Bak nog 3 crêpes en houd warm onder aluminiumfolie. 3. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de harde onderkant van de bimi en kook deze 1 min. Laat uitlekken. 4. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 min. Fruit daarna de knoflook 2 min. mee. Draai het vuur hoog en bak de paddestoelen al omscheppend 4 min. mee. Voeg de bimi en de dragon toe en bak nog 1 min. Laat uitlekken. 5. Leg de crêpes op borden en verdeel er het paddestoelenmengsel over. Vouw dubbel. Bestrooi met peterselie. Lekker met geraspte jong belegen kaas.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Energie 280 kcal- Eiwit 11 g- Vet 15 g- Koolhydraten 25 g (per eenpersoonsportie)

Bron

Allerhande 10 2010



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top