1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. VIS OP DEZE MANIER; ECHT WEL!!!

VIS OP DEZE MANIER; ECHT WEL!!!

Door: ruthbrock

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2011

Ingrediënten 3 personen




    1 zak diepvries Pangasius van 750 gr. , die van de aldi is perfect
    Ruim van te voren laten ontdooien, het beste in je koelkast
    (leg de zak gewoon in een grote kom)
    30 gram boter
    1 zakje aardappel schijfjes van 600 gr. (Albert Heijn)
    4 flinke uien, in dunne ringen gesneden
    Een hand vol bieslook (klein gesnipperd)
    Een zakje peterselie van AH. (in de koeling van de krieltjes )(fijngesneden)
    2 pakjes bacon (Aldi) , je moet totaal 16 dunne plakjes gebruiken
    Flink wat peper uit de molen, en wat zout, maar niet te veel zout, want de bacon is al zout
    100 ml. Slagroom (= 1 dl.)
    1 blaadje laurier


Verder heb je nodig


Ronde ovenschaal; koekenpannetje
alu. folie


Je denkt: Vis met bacon
Maar het is zoooooo vreselijk lekker
Je moet het echt eens geprobeerd hebben
Wij hier in huis zijn er in ieder geval erg dol op en wij hebben met z`n tweetjes de hele schaal leeg gemaakt!!!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 170 graden C. hete lucht

Bereidingswijze



    Smelt in een koekenpannetje de boter en als het schuim bijna weg is (let op dat de boter
    niet te bruin wordt) dan bak je de plakjes bacon kort aan
    Laat even staan in het pannetje
    Schil de uien en snijdt ze in dunne ringen
    Was de peterselie en de bieslook en hak ze fijn
    Beboter zeer ruim een ronde ovenschaal van Ø 28 cm en 5 cm hoog
    Leg op de bodem het laurier blaadje
    Daarop een laagje van de HELFT van de aardappel schijfjes
    Daarover verdeeld de HELFT van de rauwe uienringen
    Daarover de helft van de bieslook en peterselie
    En daarover heen de helft van de bacon, dus 8 plakjes
    Bedek dan de bovenkant met de ontdooide en droog gemaakte pangasius (mooi de de hele bovenkant dicht gelegd met de vis)
    Daar bovenop verdeeld de rest van de peterselie en bieslook
    Dan de rest van de bacon (weer 8 plakjes)
    En dan de rest van de uien
    En als laatste de rest van de aardappel schijfjes
    LET OP: De aardappel schijfjes moeten de bacon goed verbergen anders verbrandt de bacon
    De bovenkant goed met verse peper bestrooien en niet te veel zout
    (goed over het hele oppervlak verspreiden)
    Dan met een lepel de slagroom over de hele bovenkant verdelen
    Evt, nog een enkel klontje boter erover heen (ikzelf vind dat niet nodig)
    De ovenschotel op de onderste richel van de voorverwarmde oven zetten


    Ik heb een combi oven en bij mij duurt het precies 30 minuten bij 170 graden hete lucht en 600 watt
    Let wel op dat het niet te donker wordt, anders op tijd wat alu.folie over de schaal leggen




Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top