1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Harissa
  6. Aubergine geglaceerd met honing en harissa

Aubergine geglaceerd met honing en harissa

  • Mediterraan, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2011

Ingrediënten 4 personen


2 aubergines (ca. 750 gr.)
100 ml olijfolie
3 kleine tenen knoflook
1 opgehoopte fijngesneden gemberwortel
1 tl gemalen komijn (djinten)
1/2 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)
1/2 tl kaneel
2 tl harissa
80 ml/115 gr bloemenhoning
3 tl tomatenpesto
1,5 el citroensap, evt meer, naar smaak
kleine koriander- en muntblaadjes en Griekse yoghurt, voor erbij



Aubergines met een rijke, zachte smaak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Halveer de aubergines en snijd elke helft in 6-8 parten. Schep ze om met 80 ml olijfolie. Schik ze naast elkaar op de bakplaat en rooster ze in 30 min. goudbruin.
Verhit de resterende 20 ml olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur.

Bereidingswijze

Schep hierin de knoflook en de gember 30 sec. om tot de aroma`s vrijkomen. Voeg de specerijen, harissa, honing, pesto, het citroensap en 1, tl zout toe en schik de parten aubergine naast elkaar in de pan. Glaceer ze 6-8 min. in de saus, onder een- of tweemaal keren (pas op, honing verbrandt snel). Neem van het vuur en voeg naar smaak nog wat citroensap of zout toe.

Serveertip

Schep in een schaal, strooi de kruiden erover en serveer warm of op kamertemperatuur met de yoghurt.

Bron

Delicious. januari 2011, p. 60



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christel19


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christel19
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top