Kwartels met room en champignons.
- Grieks, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Jagers maaltijd.
Ingrediënten 4 recipe.people
8 kwartels.4 sl olijfolie.
1 ui fijngehakt.
2 teentjes knoflook fijngehakt.
180 ml room.
300 gr champignons in plakjes gesnedenen met citroensap besprenkeld.
1 k droge witte wijn of 1 k kippenbouillon naar keuze.
2 tl meel.
200 ml water.
1 bosje peterselie fijngehakt.
2 laurierbladen.
1 takje tijm, alleen de blaadjes.
Sap van een halve citroen.
Zout en peper naar smaak.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 331,26 kcal |
Koolhydraten | 12,73 g |
Eiwitten | 8,57 g |
Vetten | 23,87 g |
Benodigdheden
Snijplank.Mes.
Koekepan.
Vuurvaste schaal.
Citroenpers.
Keukentouw.
Keukenpapier.
Schaal.
Mixer.
Voorbereiding
Was en dep de kwartels droog.
Bestrooi van binnen en van buiten met peper en zout.
Bind poten en vleugels aan het lijf vast.
Verhit de olie in de koekepan en braad de vogels snel rondom bruin.
Doe in een warme schaal.
Sauteer ui en knoflook in de koekepan tot de ui glazig is, doe de plakjes champignons erbij en sauteer al roerend tot de champignons hun vocht hebben afgegeven.
Voeg zout en peper naar smaak toe, de laurierbladen, tijm en meel en roer goed doorelkaar.
Doe het mengsel nu in de vuurvaste schaal, de kwartels erboven op.
Wijn of bouillon, water en de peterselie toevoegen.
De kwartels moeten net bedekt zijn met vocht.
Verhit de oven tot 180 C.
Bereidingswijze
Zet de vuurvaste schaal in de oven en bak 45 minuten.
Klop de room 5 min in de mixer en giet over de kwartels.
Bak nog 5 minuten tot de room kookt .
Bron
Tijdschrift
Serveertip
Met een groene salade en brood.