Havermoutkoekjes met banaan, dadels en walnoten

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2011
  • Havermoutkoekjes met banaan, dadels en walnoten

    Havermoutkoekjes met banaan, dadels en walnoten

    Havermoutkoekjes met banaan, dadels en walnoten

Lekkere zoete havermoutkoekjes met banaan, dadels en walnoten zonder toegevoegde suiker.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
2 eetlepels gebroken lijnzaad
6 eetlepels kokend water
40 gram santen van blok
5 dadels
1 handje walnoten
2 rijpe bananen
3 eetlepels pindakaas
2 eetlepels appelstroop (bij voorkeur van Zonnatura, zonder suiker)
100 g havermout
4 eetlepels volkorenbloem
2 eetlepels tarwezemelen
1,5 theelepel bakpoeder
1,5 theelepel kaneel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 301,80 kcal
Koolhydraten 22,63 g
Eiwitten 6,75 g
Vetten 19,57 g

Voorbereiding

Zie bereidingswijze.

Bereidingswijze

Meng het lijnzaad met het kokende water en zet het even weg.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak het stuk santen, de walnoten en de dadels fijn met de keukenmachine.
Voeg lijnzaad, bananen, pindakaas, appelstroop, havermout, volkorenmeel, tarwezemelen, bakpoeder en kaneel toe en maal en meng tot het mengsel een fijne structuur heeft. Kneed het deeg met de hand tot een bal, dek de schaal af en zet het deeg voor een half uurtje in de koelkast.
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat, verdeel het deeg in 10 stukken en druk die op de bakplaat plat uit tot koekjes.
Bak de koekjes circa 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn

Serveertip

Lekker bij een beker (kruiden)thee.

Laatste reacties

Tony6 avatar
Tony6 26-07-2015

De santen heb ik opgelost in het hete water en tot een papje geroerd voor het toevoegen. Het resultaat lijkt op een soort mueslireep. Een beetje los, maar heel lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten