1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Niçoise salade (tonijnsalade)

Niçoise salade (tonijnsalade)

Door: Manella

  • Frans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-02-2011

Ingrediënten 2 personen


Voor de Salade: blikje tonijn op water, tomaat, ui, krieltjes, ijsbergsla, een krulsla (lollo bionda of lollo rosso), wortel, 2 eieren, haricot verts en zwarte olijven.

Voor de Vinaigrette: eetlepel water, eetlepel wijn, azijn, zonnebloemolie, suiker, ui, mosterd, knoflook en zout.


Niçoise salade (tonijnsalade)
Niçoise salade (tonijnsalade)
Niçoise salade (tonijnsalade)
Niçoise salade (tonijnsalade)

Een heerlijke frisse (maaltijd)salade met tonijn en haricot verts.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook 2 eieren hard en kook de krieltjes en haricot verts beetgaar.

Bereidingswijze

Vinaigrette:

Meng in een verhouding van 3:1 de zonnebloemolie met de wijn, water en azijn.
Snijd de ui in kleine stukjes en pureer wat verse knoflook. Gooi dit samen met een theelepel mosterd en suiker en zout naar eigen gewenste smaak, bij de rest en meng het goed.


Salade:

Snijd de gekookte eieren in schijfjes, halveer de haricot en rasp de wortel.
Snijd de tomaat in schijfjes en maak halve ringen van de ui.

Maak een bedje van de verschillende slasoorten en leg er de krieltjes, halve uienringen en tomaten op. Ook de stukjes tonijn, haricot verts, olijven, eieren en geraspte wortel leg je op de sla.
Besprenkel de salade met de naar eigen gewenste hoeveelheid vinaigrette en bon appetit!

Serveertip

Lekker voor als maaltijdsalade of bijgerecht voor bij de picknick.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Manella
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top